Kärpät taisteli voiton - "Tällaisia pelejä me tarvitsemmekin"

Lasse Kukkosen ja Mikko Lehtosen maalit riittivät. SaiPan loppurynnistys oli kova testi Kärppien puolustukselle.

urheilu
Mikko Lehtonen
Mikko Lehtonen pommitti Kärppien voittomaalin. (Arkistokuva)Yle

Torstaina jääkiekon liigakautensa voitokkaasti aloittaneet Idän Sputnikit pääsivät otteluun päivän enemmän levänneenä, kun Kärpät pelasi edellisiltana koko rahan edestä Jyväskylässä. SaiPa oli viime kaudella Kärpille ylitsepääsemätön vastus voittaen kaikki neljä joukkueiden välistä kohtaamista. Vastassa oli siltikin tänään materia ja henki.

Avauserä eteni kotijoukkueen hallinnassa. Erän parhaat tilanteet siunaantuivat Ville Pokalle ja Julius Junttilalle. Pokka laukoi kiekon tolppaan ja Junttila pääsi puolittain läpi. Andreas Bernard SaiPa-maalissa oli kuitenkin hyvin hereillä jälkimmäisessä tilanteessa siivoten kiekon maaliviivalta pesäpallolyönnillä.

Toisessa erässä peli tasaantui ja SaiPa pääsi paremmin peliin mukaan. Kärpät kuitenkin aloitti maalinteon, kun yksi lukuisista paluumuuttajista Lasse Kukkonen ohjasi ylivoimalla toisen paluumuuttajan Mika Pyörälän puolittaisen laukauksen komeasti ylänurkkaan.

SaiPa tasoitti ottelun ylivoimalla, kun Olavi Vauhkonen siirsi maalinkulmalta Per Savilahti-Naganderin viivavedon reboundin sisään.

Ylivoimat ratkaisivat lopulta ottelun, kun Jyväskylässäkin maalinteossa onnistunut Mikko Lehtonen laukoi viivasta kiekon ohi Bernardin. Syöttö Jari Viuhkolalle, jonka johtama kolmoskenttä esitti ottelussa pirteitä otteita. Kolmannessa erässä Tomi Karhunen piti kotijoukkueen voiton elossa lukuisilla torjunnoillaan. Kärppien maalivahtitilanne vaikuttaakin todella lupaavalta.

Marjamäki suitsutti puolustuspeliä

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki suitsutti pelin jälkeen joukkueen puolustuspeliä.

- Pakit olivat todella kovilla tänään, varsinkin eilisen JYP-ottelun jälkeen. SaiPa oli odotetun kova vastus, mutta uhrauduttiin ja peitettiin tänään mallikkaasti, Marjamäki selvitti.

- Tiedettiin, että tästä tulee vaikea koitos ja näitä tällaisia pelejä me juuri tarvitsemmekin. Nyt päästään harjoittelemaan rauhassa ennen torstaita (Jokerit) ja saadaan miehiä koko ajan parempaan kuntoon, viitaten vielä hieman keskenkuntoiseen Aaltoseen ja pienistä vaivoista kärsivään Ben Maxwelliin.

SaiPa-käskijä Pekka Tirkkonen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueen taisteluun.

- Mielellään olisi jotain täältä viemisinä otettu. Eka erä oli Kärppien, toisessa päästiin jo mukaan ja kolmannessa pistettiin kotijoukkue jo hyvin ahtaalle. Vastustajan henkilökohtainen taito ratkaisi tänään. Heillä oli mahdollisuuden saadessaan kokemusta ja taitoa ratkaista ottelu ylivoimalla. Parempi ylivoima siis ratkaisi tänään.

Juhopekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat