Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Villin kortin hinta puoli miljoonaa - lähteekö Suomi hakemaan MM-paikkaa?

Koripallomaajoukkue taistelisi villistä kortista muun muassa Kiinan ja Brasilian kanssa. Jaossa on neljä paikkaa.

urheilu
Henrik Dettmann ja Petteri Koponen
Henrik Dettmann antaa ohjeita Petteri Koposelle Suomen keskiviikon harjoituksissa.Ville Vuorinen

Susijengin kovat voitot muun muassa Turkista ja Kreikasta Slovenian EM-kisoissa ovat herättäneet keskustelua niin sanotun villin kortin paikan hakemisesta Espanjan MM-kisoihin 2014.

Euroopasta kisoihin pääsee Slovenian kisojen seitsemän parasta, jos isäntämaa Espanja jatkaa puolivälieriin. Suomi jäi ulos puolivälieristä eli kahdeksan parhaan joukosta, sillä Susijengi hävisi jatkolohkossa Kroatialle ja Espanjalle.

Päävalmentaja Henrik Dettmann oli sunnuntaina vielä vaitonainen villin kortin hakemisesta.

- Tutkimme varmaan mahdollisuuksia hakemiseen, Dettmann sanoi Yle Urheilulle.

Villin kortin hakuaikaa on vuoden loppuun. Koripalloliiton toiminnanjohtajan Vesa Walldénin mukaan kortin hinta on puoli miljoonaa euroa kansainväliselle lajiliitolle (Fiba). Takataskusta ei tällaista summaa löydy, potin kasaaminen vaatii kovaa työtä. Walldénin mukaan rahat tulevat Fibalta takaisin, jos paikkaa ei irtoa.

Jaossa on neljä korttia ja Dettmannin mukaan Eurooppa saa maksimissaan näistä kolme.

- Nyt pitää katsoa, miten muiden maanosien kilpailut päättyvät. Siitähän näkee nopeasti, missä todelliset ehdokkaat ovat. Sitten pitää katsoa, millä arvoilla kortti jaetaan. Jos se jaetaan urheilullisilla arvoilla, niin MM-kisojen välissä me olemme yksi niistä seitsemästä joukkueesta, jotka ovat olleet kaksi kertaa peräkkäin 12 parhaan joukossa EM-tasolla, Dettmann sanoo.

- Voisi ajatella, että jos kisoihin pääsee kuusi maata, niin Suomi voisi olla ansaitusti eturivissä villiin korttiin.

Villiä korttia himoavat myös sellaiset maat kuin Brasilia, Kiina, Saksa ja Kreikka.

- Jos paikat jaetaan maan suuruuden ja lompakon paksuuden mukaan, niin Suomi ei perinteisesti ole ollut paksuimman lompakon kanssa näissä piireissä, Dettmann sanoo.

- Jos katsotaan, minkä lisäarvon joukkue voi tuoda, niin en ole nähnyt suomalaisfaneja parempia kannattajia koskaan koripallopiireissä. Jos minä olisin kisajärjestäjä, niin kyllä minulle kelpaisi tuo fanijoukko koska tahansa.

Korjaus 16.9.2013 klo 11.29: Vesa Walldén on Koripalloliiton toiminnanjohtaja, ei puheenjohtaja, kuten jutussa aiemmin väitettiin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat