1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kreikka kotimatkalle EM-kisoista, Italia kaatoi Espanjan

Susijengin jatkolohkossa nähtiin maanantai-iltana tiukkoja jatkoaikataisteluita.

Vassilis Spanoulisin (oik.) 18 pistettä eivät riittäneet Kroatiaa vastaan. Kuva: AFP / Lehtikuva

Kreikan taival koripallon EM-kisoissa Sloveniassa päättyi jatkosarjaan. Suomen kanssa samassa jatkolohkossa pelannut Kreikka hävisi jatkosarjan viimeisessä ottelussaan Kroatialle kahden jatkoajan jälkeen pistein 88-91. Hallitseva Euroopan mestari Espanja taipui Italialle niin ikään jatkoajalla.

Susijengin pahasti piessyt Kroatia oli varsinaisen peliajan lopulla kiinni voitossa, kun Ante Tomic vei kroaatit vapariviivalta 70-67-johtoon. Nikos Zisis tasoitti ottelun kuitenkin kylmän viileällä kolmosella vain yhdeksän sekuntia ennen peliajan päättymistä.

Varsinaisen peliajan jälkeen Kroatian sankariksi nousi Bojan Bogdanovic, joka takoi joukkueelleen peräti 13 pistettä jatkoajoilla ja siivitti Kroatian voittoon.

Kreikan paras pistemies oli Yannis Bourousis 21 pisteellään. Joukkueen ykköstakamies Vassilis Spanoulis heitti 18 pistettä, mutta joutui viiden virheen vuoksi vaihtopenkille ensimmäisen jatkoajan alkupuolella.

Suomen kanssa samassa jatkolohkossa pelanneet Italia ja Espanja olivat jo varmistaneet jatkopaikkansa ennen viimeistä ottelua. Melko verkkaisesti alkanut peli tiivistyi loppua kohden, ja Italia nappasi voitoin jatkoajan jälkeen koriluvuin 86-81.

Etenkin Espanjan sentterijätti Marc Gasol oli italialaispuolustukselle paha pideltävä. Gasol nosteli hyvästä tarjoilusta ottelussa peräti 32 pistettä. Myös liukasliikkeinen takamies Sergio Rodriguez oli pelipäällä nakuttaen 18 pistettä ja kuusi korisyöttöä.

Italian joukkueen suurin onnistuja oli 20-vuotias laituri Alessandro Gentile, joka kasasi 25 pistettä. Pietro Aradorin saldo oli 17 pistettä.

Lohkon viimeisessä ottelussa kohtaavat Suomi ja kisojen isäntämaa Slovenia. Kello 22 alkava ottelu lähetetään suorana TV2:ssa, Yle Areenassa ja Yle Puheessa.