Osuuko Moisander myös Barcelonaa vastaan?

Suomalaistoppari rankaisi viime kaudella Real Madridia ja Manchester Cityä. Äärimmäisen kovassa lohkossa Ajax tavoittelee kolmossijaa.

Kuva: EPA / Juan Carlos Hidalgo

Niklas Moisander oli viime kauden Mestarien liigassa kovassa maalivireessä. Toppari nikkasi kaksi maalia, toisen espanjalaissuuruus Real Madridia vastaan.

Keskiviikkona vastassa on maan toinen jättiläinen, Barcelona.

Moisander luuti syyskuun alussa maaottelussa Espanjaa vastaan, joten hän kohtaa Barcelonan miehistöä jo toisen kerran saman kuun sisällä.

Maalinteko ei ole päällimmäinen huoli, kun Moisander astelee Camp Noun nurmelle. Real Madrid pöllytti hollantilaisjoukkuetta viime kaudella kaksi kertaa lukemin 4-1.

- Tärkeämpi tehtävä on pitää huolta siitä, ettei Barcelona pääse tekemään maaleja. Toki olisi hienoa tehdä heitäkin vastaan maali, mutta ei se ole missään nimessä ensimmäisenä mielessä, Moisander sanoo.

"Meillä on saumat kakkospaikkaan"

Ajaxin kapteenin nauhaa tällä kaudella kantanut puolustaja on realistinen joukkueensa mahdollisuuksien suhteen.

Äärimmäisen kovassa H-lohkossa joukue kohtaa Barcelonan lisäksi AC Milanin ja Celticin.

- Se on kaksipiippuinen juttu: Toisaalta olisi toivonut vähän helpompaa lohkoa, toisaalta nämä ovat aivan mahtavia pelejä. En ole koskaan päässyt pelaamaan Barcelonaa vastaan tai Milanossa.

- Uskon, että jos onnistumme täydellisesti meillä on saumat kakkospaikkaan. Kyllä tavoite on kolmen parhaan joukkoon.

Ajax koki kesän siirtoikkunan lopulla kovia menetyksiä: Moisanderin viereltä lähti luottotopparipari Toby Alderweireld.

- Meiltä lähti pari todella tärkeää pelaajaa aivan siirtoikkunan lopulla. Se vaikuttaa vähän tavoitteisiin myös. Jos he olisivat mukana, olisimme vielä aggressiivisemmin puhumassa jatkopaikasta Milanista ja Barcelonasta huolimatta, Moisander sanoo.