Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kärpät näytti narreille mitä on tehokkuus

Jokerit pelasi energisesti ja pirteästi, mutta tehottomasti. Vasta kolmannessa erässä syttynyt Kärpät haki Helsingistä kauden kolmannen voittonsa voittomaalikisan jälkeen 3-2.

urheilu
Jokerien Leland Irving syöksyy kiekon perään, jonka Kärppien Julius Junttila toimittaa maaliin.
Lehtikuva

- Ei päästy oikein hippaan mukaan ottelun alussa, mutta nousevalla trendillä tultiin peliin mukaan. Taisteltiin monia tärkeitä alivoimia pois ja kolmannessa erässä jo oltiin hyvin mukana, Kärppien valmentaja Lauri Marjamäki valotti omiensa ottelun kulkua.

Kärpät rimpuili pelissä hyvin mukana verrattuna siihen kuinka ahtaalla joukkue välillä oli. Harvoista paikoista reppu soi. Joonas Kemppainen iski avauserässä alivoimalla ja Julius Junttila kolmannessa erässä pitkän Jokeri-pyörityksen jälkeen.

Kärppien pelivalmiutta rokottivat myös poissaolot ja viime hetken muutokset. Juhamatti Aaltonen ja Ben Maxwell olivat jo muuten sivussa ja alkulämmittelyn jälkeen riveistä putosivat maalivahti Jussi Rynnäs sekä puolustaja Mikko Lehtonen.

- Pikku kolhuja. Koutsihan on aina tämmöisistä huolissaan, Marjamäki kuittasi viimeksi mainittujen kohtalot.

Jokerit oli tosiaan paljon valmiimpi ja energisempi kaikin tavoin. Kaikkiaan 47 laukausta torjunut Tomi Karhunen paikkasi loukkaantunutta Rynnästä mainiosti, mutta suoraviivaisesti hyökännyt Jokeriryhmä alleviivasi viimeistelyllään alkukauden perisyntiään - tehottomuutta.

- Tänään taas oli paikat vaikka mihin, mutta kaverin veskari oli sitten vissiin taas iskussa. Saadaan kyllä hyvin kiekkoa ja äijiä maalille, mutta tulos puuttuu, tehot 1+1 summannut Teemu Eronen pähkäili.

Vauhtia, taklauksia ja laukauksia Jokerit saa, mutta luovuus ja pelin rytmittäminen hyökkäyspäässä on valjua.

Kärpät jatkoi lopulta tahmeasta alusta huolimatta voittoputkeaan. Joonas Donskoi jekutti kaksi näyttävää osuvaa voittomaalikisassa ja kaksi pistettä Ouluun maalein 3-2. Jokereille tappio oli kolmas neljässä ottelussa.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat