Shawn Huff ja urheilijavaimo Tilda tähtäävät yhdessä huipulle

Shawn Huff kuului Suomen koripallomaajoukkueen kantaviin voimiin EM-kisoissa. Myös hänen Tilda-vaimonsa on menestynyt urheilukentillä.

urheilu
Shawn Huff ja Tilda Huff kuvassa
Shawn Huff kulkee yhteistä taivalta Tilda Huffin kanssa.Annimari Korte

Shawn Huff oli Susijengin kantavia voimia koripallon EM-kisoissa, vaikka joutuikin lähtemään reissuun päivä poikansa syntymän jälkeen. Saksan Bundesliigaan ensi kaudeksi siirtyvän Shawnin vaimo, Tilda Huff (o.s. Hämäläinen), ei jää urheilusaavutuksiltaan miestään paljoa huonommaksi.

Tilda on korkeushypyssä aikuisten SM-kisojen hopeamitalisti, kaksinkertainen nuorten suomenmestari ja kolminkertainen nuorten maaotteluedustaja. Huffien vastasyntyneellä pojalla on siis todelliset huippu-urheilijan geenit.

Noel Benjamin Huff syntyi 31.8.2013, vain päivä ennen kuin Shawn lähti Susijengin matkaan. Tiistaina kotiutunut maajoukkueen laituri on siis kaksi viikkoa lastenhoidon oppimisessa vaimoaan jäljessä.

- Vaikeinta oli jättää Tilda ja Noel sairaalaan. Ikävä oli, mutta kun ei ollut muuta kuin koris niin piti vaan keskittyä siihen. Onneksi ei tarvinnut miettiä mitä olisin tehnyt jos poika olisi syntynyt myöhemmin, Shawn kertoi Yle Urheilulle.

- Haluan olla koko ajan läsnä varsinkin kun oon ollut kaksi viikkoa jo poissa. Mun täytyy nyt alkaa treenaamaan kun oon niin paljon jäljessä, oon vähän hidas vielä.

Tilda kertoi pärjänneensä hyvin yksinään Shawnin ollessa poissa kun poika vain syö ja nukkuu suurimmaksi osaksi. Hänellä on jo halu palata kentille ja Huffeilla on jo suunnitelma miten urheileva perhe tämän hoitaa.

- Haluaisin vielä hypätä kilpaa, hirveä ikävä tuli hyppäämistä kun katsoi Moskovan MM-kisoja. Hirveästi intoa olisi treenata jo nyt, mutta ehkä se on vähän aikaista. Poika vaan kentälle mukaan, Tilda kertoo.

- Varmasti olen hoitamassa Tildan treenien aikaan jos ei ole omia treenejä, tai olen mukana, olen aikaisemminkin ollut ottamassa aikaa ja kuvaamassa. Kerran juoksin jotain vetojakin. Piti juosta viisi satasta, mutta en jaksanut kuin yksi tai kaksi, vähän eri asia toi 28 metrin koripallokenttä, Shawn jatkoi.

Noelin äiti on yhtä pitkä kuin korkeushyppy ennätyksensä, 181cm. Kun isällä on mittaa 198cm, luulisi pojan tulevan lajivalinnan olevan koripallo tai korkeushyppy. Huffit eivät kuitenkaan aio pakottaa poikaansa mihinkään lajiin.

- Kunhan on reipas ja jaksaa jotain tehdä niin se olisi kiva. Luultavasti ajautuu jompaan kumpaan lajiin, ainakin koripalloon, kun tulee olemaan koko ajan katsomassa iskän pelejä.

- Todennäkoisesti kahden metrin paikkeilla tulee pojan pituus olemaan, mutta emme aio painostaa kumpaankaan suuntaan, jotain pitää kuitenkin tehdä, ei saa jäädä kotiin istumaan, Huffit nauroivat.

Huffien koko perheellä on jo pian edessä muutto Saksaan, kun Shawnin kausi alkaa uudessa seurassa Neckar Riesen Ludwigsburgissa. Hän aikoo kuitenkin olla mahdollisimman paljon lapsenhoidossa mukana.

- Mä en pysty ruokkimaan, mutta yritän auttaa kaikessa muussa missä pystyn ja antaa Tildan levätä. Noel on niin riippuvainen äidistään, tulee vähän vätys olo kun en paljoa voi vielä tehdä.

Annimari Korte

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat