Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Suikkasen ovela veto kannatti - Kärpille avaustappio

Turun Palloseura aiheutti jääkiekon SM-liigassa Oulun Kärpille kauden avaustappion.

urheilu
Kai Suikkanen.
Lehtikuva

Kärppien ja TPS:n välinen vääntö alkaa vahvasti vieraiden komennossa. Vierasjoukkueen liike tuottaa lukuisia vaarallisia tilanteita ja ottelun kolmannella minuutilla Francis Pare pelaa kiekon Markus Seikolalle, jonka matalan rannelaukauksen Tero Koskiranta ohjaa taidokkaasti ohi Tomi Karhusen.

Pare osoittaa vaarallisuutensa vain muutama hetki tämän jälkeen karkaamalla yksin läpi ohi kompuroivan kärppäpuolustuksen, mutta Karhunen selvittää tilanteen torjumalla Paren heppoisan ratkaisuyrityksen. Kärppien liike onkin ottelun alkuvaiheilla selkeästi jäljessä TPS:n pelinopeutta.

Vain TPS:n heikko viimeistely ja maalivahti Tomi Karhusen välillä akrobaattisetkin torjunnat pitävät kotijoukkueen vain yhden maalin tappioasemassa.

Ajassa 16:59 vieraiden Jere Pulli tuomitaan kahden minuutin rangaistukselle kampituksesta. Aivan ylivoiman loppuvaiheilla Lasse Kukkonen voittaa keskialueella kaksinkamppailun ja lähettää Ivan Humlin nopeaan vastahyökkäykseen. Tsekkitaituri ampuu puolustajan jaloista tulisen rannelaukauksen aivan oikeaan yläkulmaan. Toiseen erään Kärppien onneksi vain tilanteesta 1-1

Toinen erä on tasaista taistelua, eikä kumpikaan joukkue onnistu maalinteossa. Erää kuvastaa lukuisat jäähyt, joista kärsii enemmän vierailija TPS päästäen Kärpät paremmin mukaan otteluun. Parhaasta paikasta vastaa kuitenkin TPS:n Marko Virtala, joka kilauttaa kiekon kehikkoon.

Kolmas erä jatkuu siitä mihin toisessa jäätiin. Ottelu on tasainen ja kumpikin joukkue puolustaa oman sota-alueensa hyvin. Kärpät on hieman niskan päällä, mutta maaleja ei siltikään nähdä.

Kun jatkoaikakaan ei tuota tulosta on luvassa voittomaalikilpailu, josta muodostuu Joonas Donskoin ja Dan Sextonin välinen mittelö. Sexton veivaa huimaavat neljä maalia, kun taas Donskoi epäonnistuu viimeisessä yrityksessään ovelasti Fredrik Norrenan tilalle maalille vaihdettua Ville Hostikkaa vastaan. Kärppien kaikkien aikojen maalikuningas Kai Suikkasen käärmekeitot tepsivät ja kaksi pistettä matkaa ansaitusti Aurajoen rannoille.

TPS:n käskyttäjä Kai Suikkanen oli ottelun jälkeen yhtä hymyä:

- Hieno voitto meille. Oltiin ekassa erässä suorastaan jäätäviä ja Kärpät oli ihan jaloissa. Kaikki tietää kuinkaa vaikeaa täällä pelaaminen on. Erän lopussa pääsivät sitten paremmin peliin mukaan toisessa erässä hallitsivat hienoisesti jäähyjen avulla. Kolmas erä oli tasaista kuten jatkoaikakin ja rankkareilla Sexton teki yhden enemmän kun Donskoi. Oltiin tänään koko joukkueena hyviä.

Kärppien Lauri Marjamäki oli puolestaan vakavana ottelun tauottua:

- Meidän tulo tähän otteluun oli aivan kauhea. Ihme asioita tapahtui, kiekot pomppivat ja miehet kaatuilivat. Parannettiin kuitenkin loppuerästä eteenpäin, jonka jälkeen peli olikin ok. Ansaitut pisteet Turkuun, meidän pitää maanantaina käydä yhdessä läpi mitä siinä alussa oikein tapahtui.

Juhopekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat