Suora

  • Urheiluruutu
  • Kampaajan kuolema
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: puolivälierä NOR - ENG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Omat koirat purivat Raksilassa - "Peli ailahteli liikaa"

Pelicans repi jääkiekkoliigassa viiden pisteen kaulan JYPiin päihitettyään Kärpät 3-2.

urheilu
Hannu Aravirta, Pelicansin vastuuvalmentaja
Lehtikuva / Jussi Nukari

Pienestä otteluruuhkasta kärsivä sarjajohtaja Pelicans saapui haastamaan loukkaantumissumassa painivan Kärppien vieraaksi. Loistavan alkukauden pelanneen vierailijan riveistä löytyi peräti viisi entistä kärppäpelaajaa kera Hannu Aravirran.

Ensimmäinen erä sujui pääsääntöisesti Kärppien näennäisessä hallinnassa. Huippupaikoille ei kotijoukkue kuitenkaan päässyt, kiitos Pelicansin vahvan oman pään puolustuksen. Kotiyleisön odottaessa ottelun avausmaalia oma koira puraisi, kun Pelicans ja ex-kärppä Pekka Saarenheimo iski alivoimalla Vili Sopasen vahvan esityön jälkeen kiekon ohi Tomi Karhusen.

- Hienoa, että onnistuin siitä paikasta. Se näytti ottelulle suuntaa ja loppua lukuunottamatta pelattiin tänään hyvin ja niillä omilla vahvuuksilla, kertoi Saarenheimo.

Vieraat siirtyivät pian toisessa erässä 2-0 johtoon, kun toinen ex-kärppä Oskari Korpikari laukoi siirretyn rangaistuksen aikana.

  • Saatiin pidettyä kiekko Kärppien alueella ja Jesse (Niinimäki) laittoi tuttuun tapaansa nappisyötön suoraan lapaan. Semmonen melko rupelihan se veto oli, mutta näytti kuitenkin uppoavan. Oltiin tänään Kärppiä valmiimpia, sanaili Korpikari ja lähetti maalin muodossa terveiset tutuille katsomoon.
Pelicansilta fiksua pelaamista

Pelicans pelasi edelleen oman alueensa fiksusti ja painoi pelin jatkuvasti kärppäpäätyyn. Pelikaanit olivat huomattavasti Kärppiä edellä tilannenopeudessa ja varsinkin joukkueen viivapelaaminen oli välillä hienon näköistä. Puolustajat pääsivät useasti pommittamaan vaarallisen näköisesti viivasta. Muutaman minuutin mylläkkää lukuunottamatta erä suijui lähes totaalisessa vieraiden komennossa. Kärpillä puolestaan oli paljon petrattavaa terävyydessä. Kolmas erä oli tasaista vääntöä. Pelicans onnistui lisäämään johtoaan, kun Juha Leimun viivalaukaus ylivoimalla upposi kimmokkeen kautta Karhusen selän taakse. Kärpät sai kuitenkin hyvän kirin aikaan pelaten ilman maalivahtia, kun ensin Ville Pokka laukoi viivasta kavennusosuman niin ikään ylivoimalla. Lasse Kukkonen teki lähes heti perään toisen, mutta isäntien kiri tyssäsi lopulta Pelicansin järkevään puolustamiseen. Kärppä-kapteeni Lasse Kukkonen kaipasi omiltaan ehjää 60-minuuttista.

- Peli ailahteli liikaa. Siinä meillä ongelma, johon pitää saada parannusta. Tulos oli oikeutettu, Pelicans oli tänään todella hyvä. Hämeen reissulta (HPK, Ilves) lähdetään hakemaan sitä ehjää 60-minuuttista perjantaina ja lauantaina. *Pekka Pietilä, Oulu *

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat