Suora

 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu

Turkkila haparoi hypyissään – olympiapaikka äärimmäisen kovan työn takana

Taitoluistelun viimeiset maapaikat Sotshin olympialaisiin jaetaan Oberstdorfissa. Juulia Turkkila ei onnistunut lyhytohjelmassaan.

urheilu
Juulia Turkkila
Lehtikuva

Oberstdorfissa kisattavassa Nebelhorn Trophyssä jaetaan viimeiset maapaikat Sotshin olympiakisoihin. Suomen naisissa paikkaa hakee Juulia Turkkila, joka korvasi loukkaantuneen Kiira Korven. Turkkilalta vaaditaan kisassa huippuonnistumista, mutta ainakaan lyhytohjelma ei hänen tehtäväänsä helpottanut.

Turkkila nimittäin epäonnistui lyhytohjelmassa kaikissa hypyissään, ja se näkyi myös pisteissä. Hänen pisteensä olivat vain 40,63, mikä on yli 10 pistettä vähemmän kuin hänen ennätyspisteensä 51,47. Turkkila sijoittui 35 luistelijan joukosta 19:nneksi.

Naisissa olympiapaikkoja on jaossa vain kuusi kappaletta, ja näitä paikkoja metsästävien joukossa Turkkila on 13:ntena. Perjantaiseen vapaaohjelmaan hänelle jäi kirittävää reilut kahdeksan pistettä.

Suomella on ollut edustaja olympialaisten taitoluistelussa vuodesta 1992 lähtien. Nyt paikkaa hakevat Turkkilan lisäksi miesten luistelussa Valtter Virtanen ja jäätanssipari Henna Lindholm-Ossi Kanervo.

OLYMPIAKARSINTA, OBERSTDORF (GER)
Tilanne lyhytohjelman jälkeen

 1. Jelena Radionova RUS 64.69
 2. Miki Ando JPN 59.79
 3. Ashley Cain USA 57.87
 4. Veronik Mallet CAN 55.79
 5. Nathalie Weinzierl GER 54.60
 6. Elene Gedevanishvili GEO 51.59
 7. Elizaveta Ukolova CZE 50.93
 8. Isadora Williams BRA 50.35

 1. Juulia Turkkila FIN 40.63

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat