Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

MM-koripallon villi kortti -kriteerit julki, kortissa ei hintalappua

Neljä MM-kisapaikkaa jaetaan Fiban harkinnan mukaan. Villin kortin hintaa ei ole ilmoitettu.

urheilu
Suomalaiset koripallofanit uskovat vahvasti Suomen vuoden MM-kisapaikkaan.
Susijengin fanit unelmoivat MM-paikasta. (Arkistokuva)Lehtikuva

Kansainvälinen koripalloliitto Fiba on julkistanut kriteerit, joiden perusteella se valikoi vuoden 2014 MM-kisoihin "villillä kortilla" pyrkivät joukkueet. EM-kisoissa yhdeksänneksi päätynyt Suomi ei ole vielä tehnyt päätöstä villin kortin hakemisesta.

Espanjassa järjestettäviin MM-kisoihin on selviytynyt 20 joukkuetta muiden muassa karsintojen kautta. Loput neljä jaossa olevaa paikkaa Fiba jakaa erinäisten kriteerien perusteella. Arvioitavana ovat hakijamaan urheilulliset, taloudelliset sekä liiton toimintaan liittyvät seikat.

Kriteereinä ovat muiden muassa koripallon suosio hakijamaassa, maajoukkueiden urheilullinen menestys, MM-turnaukseen osallistumisen vaikutukset lajin kehittymiseen maassa sekä paikallisen television ja sponsorien osallistuminen kansallisiin ja kansainvälisiin tapahtumiin.

Villin kortin hinnaksi on arvioitu keskusteluissa noin puoli miljoonaa euroa. Fiban tiedotteessa ei kuitenkaan ole mainintaa kortin haun hinnasta, sen sijaan tiedotteessa todetaan, että hakija voi tehdä lahjoituksen ja kertyneet rahat käytetään lajin kansainväliseen edistämiseen.

Fiba ilmoittaa valinnoistaan vuoden 2014 helmikuun ensimmäisinä päivinä. MM-kisojen lohkot arvotaan 3. helmikuuta. Itse lopputurnaus pelataan elo-syyskuussa 2014.

Katso lista kaikista valintakriteereistä (Fiba.com) (siirryt toiseen palveluun)

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat