Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Suomalaisvenekunnat purjehtivat kultaryhmään

Molemmat suomalaiset 49erFX -venekunnat paransivat otteitaan Marseillessa purjehdittavissa MM-kisoissa. Heikko tuuli vaivasi jälleen purjehtijoita.

urheilu
Sinem Kurtbay ja Silja Kanerva
Sinem Kurtbay ja Silja KanervaSari Multala

Sekä pari Silja Kanerva – Sinem Kurtbay että Silja Lehtinen – Mikaela Wulff paransivat otteitaan entisestään olympialuokka 49er ja 49erFX:n maailmanmestaruuskilpailuissa Marseillessa, Ranskassa. Heikko tuuli vaivasi jälleen purjehtijoiden päivää, ja ainoastaan aiemmin päivällä aloittaneet 49erFX:t pääsivät purjehtimaan kolme lähtöä.

Silja Kanerva ja Sinem Kurtbay purjehtivat jälleen kerran päivän ensimmäisen lähdön voittoon. Toisessa he sijoittuivat 20:nneksi ja kolmannessa lähdössä sijalle kahdeksan. Kokonaistuloksissa he ovat sijalla 12 ja menevät suoraan kultaryhmään jatkamaan taistelua maailmanmestaruudesta.

Silja Lehtinen ja Mikaela Wulff purjehtivat tasaisen varmat lähdöt ja paransivat kokonaissijoitustaan reippaasti sijalle 15. Näin myös Lehtinen ja Wulff pääsivät loppurutistuksensa ansiosta kultaryhmään.

- Hieno päivä, vaikeista olosuhteista huolimatta. Peli on tässä vaiheessa vielä aivan auki, joten mahdollisuudet ovat mihin vain, Kanerva totesi.

Tuulen heiketessä olemattomiin miesten 49er-luokassa ei päästy odottelua ja yhtä keskeytettyä lähtöä pidemmälle. Suomalaisten kannalta tämä oli erityisen harmillista, sillä Lauri Lehtinen ja Kalle Bask johtivat keskeytettyä kilpailua.

Lähteet: Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat