Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Virtasella paljon kirittävää olympiapaikkaan – "Tämä on ehkä se viimeinen juna"

Sekä Valtter Virtanen että Bela Papp luistelivat ennätyspisteensä lyhytohjelmassa taitoluistelun Oberstdorfin kisassa. Virtanen edustaa Suomea olympiakarsinnassa. Suomi ei ole saamassa olympiaedustajaa Sotshin olympiakisoihin.

urheilu
Valtter Virtanen
Valtter VirtanenEPA

Valtter Virtanen metsästää Juulia Turkkilan ja jäätanssipari Henna Lindholm – Ossi Kanervon kanssa olympialaisten maapaikkoja Oberstdorfin kisassa. Virtanen on olympiapaikkaa hakevien joukossa 11. sijalla, kun maapaikkoja on jaossa 6. Eroa viimeiseen kisapaikkaan oikeuttavaan sijoitukseen on noin 8 pistettä. Kisassa Virtanen on sijalla 16.

- Kokonaisuutena aika vauhdikas ja rento ohjelma. Siinä tuli kaksoisakselissa pientä haparointia, mutta muuten piruetit ja uusi koreografia tuntuivat toimivan hyvin, Virtanen kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

- Viime viikonloppuna kokeilin vielä lyhytohjelmassa neloistulppia, mutta se ei ihan lähtenyt halutulla tavalla. Tämä on kuitenkin niin tärkeä kisa, että pitää ottaa sataprosenttiset hypyt ohjelmaan, että saa varmasti ne pisteet, mitä ansaitsee ja mitä tarvitsee.

"Kouluarvosanana vitoset eivät tyydyttäisi"

Virtanen sai pisteikseen 55.55, ja nämä ovat hänen uudet viralliset ennätyspisteensä. Hänen edelliset ennätyspisteensä olivat viime kevään EM-kisoista 48.41.

- Kouluarvosanana ne vitoset eivät paljoa tyydyttäisi, ja ne jäävät pari pistettä viime kauden parhaasta kansainvälisestä kisasta. Alkukauden kisa ja kun ottaa huomioon, mitkä paineet täällä ovat, niin pitää olla tyytyväinen.

Olen tehnyt jo pitkältä aikaväliltä kaiken tämän kisan eteen.

Valtter Virtanen

Virtasen mukaan olympiakarsinta vaikuttaa niin hänen kuin monen muunkin luisteluun. Nykyisen kotiyleisönsä edessä luistellut 26-vuotias Virtanen tietää, että hänen täytyy onnistua näissä kisoissa, jos mielii olympiakisoihin.

- Luultavasti tämä on se viimeinen juna, vaikka eihän sitä koskaan tietenkään tiedä. Se on kuitenkin tuolla takaraivossa, että tämä on ehkä se viimeinen mahdollisuus olympialaisiin. Olen tehnyt jo pitkältä aikaväliltä kaiken tämän kisan eteen. Ei ole mitään jossiteltavaa.

Kisassa toinen suomalainen Bela Papp palasi kansainvälisille kisajäille lähes kahden vuoden kilpailutauon jälkeen. Papp palasi jääharjoituksiin vasta joulukuussa selkäleikkauksen jälkeen. Vancouverissa asuva ja harjoitteleva Papp paranteli vuonna 2010 tekemiään ennätyspisteitään 49.98 lukemiin 52.34. Hän on lyhytohjelman jälkeen sijalla 20.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat