Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu

Suomalaispurjehtijoilla tiukka päivä Marseillessa

Kisaformaatti teki purjehduksesta haastavaa suomalaispari Lauri Lehtinen – Kalle Baskille MM-kisoissa Marseillessa. Myös naisten puolella taistelu on tasaista.

urheilu
Lauri Lehtinen ja Kalle Bask
Lauri Lehtinen ja Kalle BaskEero Lehtinen

** **Olympialuokka 49er ja 49erFX:n maailmanmestaruuskilpailuissa purjehdittiin kultaryhmän neljä ensimäistä lähtöä uudella kisaformaatilla, jossa rata on lyhyempi ja lähdön tavoiteaika on 20 minuuttia eli 10 minuuttia normaalia lyhyempi. Tämä toi lähtöihin omat haasteensa.

  • Lyhyt rata ja 20 hyvää venettä tekevät sen, että useimmiten pari venettä pääsee karkuun ja muut taistelevat tiukasti ja ahtaasti keskenään. Tänään sijat menivät sen vuoksi ylös ja alas, mutta neljä lähtöä on huomenna ajamatta ja pistetilanne niin tiukka, että kaikkeen on mahdollisuudet, Kalle Bask kertasi.

Lauri Lehtinen ja Bask ottivat 49er-luokassa lähdöistä sijat 15, 11, 12 ja 18 ja ovat päivän jälkeen kokonaissijalla 16. Kisaa johtaa Ison-Britannian Dylan Fletcher ja Alain Sign.

49erFX:t ajoivat samaisella formaatilla päivän lähdöt. Silja Kanerva ja Sinem Kurtbay nappasivat sijat 10, 14 ja 17. Ensimmäisestä startista heille tuomittiin varaslähtö. Päivän kokonaistilanteessa Kanerva ja Kurtbay sijoittuivat sijalle 18.

- Todella tiukkaa ja tasaista on, mutta oikein hyvällä fiiliksellä jatketaan huomenna. Tämä on meille todella parasta treeniä tulevaisuuteen, Kanerva kuittasi. Silja Lehtinen ja Mikaela Wulff pitivät eilisen sijoituksensa päivän hyvillä suorituksilla (9,6,16 ja 15) ja pysyvät kokonaistilanteessa 15:ntenä. Naisten 49erFX kilpailua johtavat Uuden-Seelannin Alexandra Maloney ja Molly Meach.

Lähteet: Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat