Armeija ei ole häirinnyt Tuuhan MM-kisoihin valmistautumista - "Finaaliin on mahdollisuus"

Tomi Tuuha sai hyvän kenraalin MM-kisoihin sijottumalla telinevoimistelun maailmancupissa hypyissä kolmanneksi. Tuuha uskoo mahdollisuuksiinsa päästä MM-kisoissa finaaliin asti.

urheilu
Tomi Tuuha
Lehtikuva

Tomi Tuuhan kulunut harjoituskausi on sujunut armeijan harmaissa, kun hän suorittaa asepalvelustaan Lahden urheilukoulussa.

- Me olemme se viimeinen yksikkö, joka on Hennalassa. Viimeinen kentällinen, Tuuha naurahti Yle Urheilun haastattelussa ja vakuutti, ettei armeija ole häirinnyt hänen harjoitteluaan.

- Tosi hyvin olen päässyt harjoittelemaan ja kaikkiin kilpailuihin valmistautumaan. Nytkin pääsin hyvin komennukselle eli valmistautumaan ja treenaamaan MM-kilpailuihin.

Telinevoimistelun MM-kilpailut Antwerpenissä alkavat maanantaina, ja Tuuha on heti aloituspäivänä kehissä, kun hän hamuaa hypyissä MM-finaaliin.

- Pistetavoitteilla lähden liikkeelle. 15 pisteiden pintaan kun saisi keskiarvoa, niin sen pitäisi riittää korkealle.

Maailmancup antoi osviittaa

Kolmen vuode takainen hypyn Euroopan mestari Tuuha luottaa tuttuihin hyppyihinsä – tsukahara kahdella ja puolella kierteellä ja urhovoltti kahdella kierteellä – myös MM-kisoissa.

Hyppy on tosi herkkä laji.

Tomi Tuuha

- Niitä olen hyppinyt vuosien varrella, ja nyt kun harjoittelu on ollut vähän hajanaisempaa, niin on melkein viisaampaa hypätä vain samat hypyt varmasti alas. Ne ovat menneet tämän kauden aikana hyvin pystyyn.

Tuuha hyppäsi pari viikkoa sitten maailmancupissa Kroatiassa kolmanneksi. Tämä antoi helsinkiläiselle osviittaa siihen, että myös MM-kisoissa mikä tahansa on mahdollista.

- Hyppy on tosi herkkä laji. Siinä voi parhaatkin voimistelijat tehdä virheitä. Keskityn omaan suoritukseeni ja teen puhtaat hypyt, niin luulen, että ne riittävät todella pitkälle. Finaaliin on aina mahdollisuus.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat