Suora

  • Leluja ja lentopalloa
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Evilä toipuu selkäleikkauksesta: To hell and back

Pituushypyn Suomen mestari ei pysty istumaan tuntia kauemmin aloillaan.

urheilu
Tommi Evilä kuvassa
Tomi Hänninen

Pituushyppääjä Tommi Evilän syksy meni uusiksi, kun selästä paljastui magneettikuvien perusteella välilevyn pullistuma. Kalevan kisoissa iskenyt hermovamma paljastuikin arveltua pahemmaksi ja tie vei nopeasti leikkauspöydälle.

- Ei ollut muuta mahdollisuutta kuin avata selkä ja pistää viidellä tikillä kiinni. Siellä oli neljännen asteen välilevyn pullistuma. Kamat oli kirjaimellisesti pihalla. Sitten oli nopeaa toimintaa, kun se saatiin lopullinen diagnoosi, Evilä kertaa.

Evilän selkä operoitiin kuusi viikkoa sitten. Toipuminen on edennyt suunnitelmien mukaan ja hyppääjä sai torstaina lääkäriltä juoksuluvan.

Ennen operaatiota en pystynyt kuin konttaamaan, eikä jalka toimi vieläkään täydellä teholla.

Tommi Evilä

- Ennen operaatiota en pystynyt kuin konttaamaan, eikä jalka toimi vieläkään täydellä teholla. Seuraava etappi on, että voin juosta, mutta ei tässä voi puhua vielä ensi kesästä, Evilä viittasi Zürichin EM-kisoihin.

Evilä haaveilee pääsevänsä ”hyppyhommiin” vuodenvaihteessa, hallikaudella häntä ei hiekkalaatikolla kuitenkaan nähdä.

- Olen leikitellyt ajatuksella, että pystyisin vähän hallissa juoksemaan pikajuoksua ja muutaman 60 metrin skaban vetämään. Jos siihen päästään, niin olemme kaikki erittäin mielissämme.

Leikkaus oli paha takapakki Evilälle, jonka koko kausi oli rikkonainen. Evilän polvi tähystettiin keväällä, joten kausi alkoi leikkauspöydältä ja päättyi samaan paikkaan.

- Luen juuri Ronnie O’Sullivanin elämäkertaa ja sen sanoin tunnelmat ovat ”to hell and back”. Fiilikset tekee aaltoliikettä, mutta pahin on ohi.

Vamma muistuttaa itsestään jatkuvasti. Evilä ei pysty istumaan tuntia pidempään paikoillaan.

- Odotan sitä hetkeä, kun tämä vaihe on ohi ja pääsen elokuviin.

- Mutta tietenkin sitä miettii niin, että kun tänään tekee asiat hyvin, niin ne on huomenna paremmin. Se on sellainen nyrkkisääntö ja kantava lause.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat