Suomalaisjenkkifutaajilla hieno näyttöpaikka - "Voi aueta isommatkin ovet"

Matias Sarvela ja Kris Kougia hakevat marraskuussa Puolassa pelipaikkoja Euro All Star -joukkueeseen.

urheilu

Kaksi suomalaista amerikkalaisen jalkapallon pelaajaa, viime kaudella Helsinki Wolverinesissa pelannut Matias Sarvela ja Helsinki 69ersissa pelannut Kris Kougia, osallistuvat Puolan Wroclawssa 3. marraskuuta combineen, josta valitaan 35 pelaajan Euro All Star -joukkue pelaamaan Yhdysvaltain maajoukkuetta vastaan.

- Ollaan treenaamassa tällä hetkellä EAC-combineen jossa testataan jenkkifutispelaajia ympäri maailmaa. Kolmessa eri kaupungissa järjestetään combine, josta sitten valitaan Euroopan All Star -joukkue Euro-American Challengeen, joka pelataan 20. joulukuuta, Myrtle Beachilla Etelä-Carolinassa, Kougia kertoi Yle Urheilulle.

- Viime vuonna pelissä pelasi vanha joukkuekaverini Charles McCrea. Puolasta ja Ranskasta tiedän pelaajia, jotka ovat tulossa combineen. Suomesta en tiedä, että muita kuin minä ja Matias olisi lähdössä.

Ensi kaudella Helsinki Roostersissa pelaava takakenttäpuolustaja Matias Sarvela uskoo molempien mahdollisuuksiin päästä Euro All Star -joukkueeseen.

- Lähden näyttämään kykyjäni urheilijana. En tiedä, keitä combineen on tulossa, mutta uskon kaikkeen mitä teen. En muuten menisi, jos en uskoisi voivani päästä joukkueeseen, Sarvela sanoi.

- Mulla on joukkue ensi kaudeksi, niin haluan vain haastaa itseni, päästä pelaamaan kovimpaan mahdolliseen peliin ja valmistaa itseäni ensi kautta ja nykyistä seuraani varten. Combine toimii välitestaajana, testaan missä oon.

Euro American Challenge International Scout Bowl antaa parhaille eurooppalaisille pelaajille mahdollisuuden pelata kovassa seurassa ja antaa näyttöjä Pohjois-Amerikan liigoihin. Yhdysvaltain maajoukkueessa ei ole yhtään NFL-pelaajaa, mutta kaikki vapaat agentit, joilla ei ole joukkuetta, saavat karsia joukkueeseen. He voivat myös antaa näyttöjä eurooppalaisille joukkueille.

- Luulen, että pärjäämme combinessa hyvin, Suomessa on kuitenkin aika hyvä kilpailutaso ja molemmat olemme pelanneet hyvin tällä kaudella, laitahyokkääjä Kougia sanoi.

- On mahdollisuus päästä pelaamaan isompiin liigoihin challengen perusteella, jos pääsee joukkueeseen.. Mä en ole vielä päättänyt, missä pelaan ensi kaudella. Jos käy hyvin, niin voi aueta isommatkin ovet combinen perusteella.

Molemmat pelaajat ovat keskittyneet harjoittelemaan 40 jaardin matkaa, jota testataan combinessa.

- Yritän parantaa nopeuttani, eli 40 jaardia ja voimaa combinea varten pikajuoksuvalmentaja Anne Suorannan kanssa, Kougia sanoi.

- Paras alueeni on pelikuviojuoksu ja kädet, 40 jaardia täytyy yrittää parantaa, se on varmaan heikoin osa-alueeni. Viimeksi juoksin 4,47, jos saisin sen alas 4,40:een tai 4,39:ään, niin olisin todella tyytyväinen.

- Vahvuuksiani on lyhyellä matkalla suunnanmuutos, mutta suoranopeuteni ei ole niin hyvä. Voimatestit ovat myös vahvuuksiani, Sarvela jatkoi.

Viime vuonna Yhdysvallat voitti Euroopan 34-7 Varsovassa pelatussa pelissä.

Annimari Korte

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat