1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Korisliigassa ei pelata älypallolla ensi kaudella

Pelaajien vastustus painoi päätöstä tehdessä. Teemu Rannikko ei tyrmää älypalloa ideana.

Kuva: Yle

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, ettei porua aiheuttanutta älypalloa oteta käyttöön pian alkavalla korisliigakaudella. Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldénin mukaan pelaajien mielipiteitä kuultiin päätöstä tehdessä.

- Olemme urheilua varten, ja pelaajilta tuli aika paljon palautetta. Kuuntelimme sitä palautetta, ja siirrämme älypallolla aloittamista. Otetaan uusi yritys sitten, kun pallo on ihan samanlainen kuin ilman niitä laitteitakin, Walldén kertoo.

Käytännössä tämä tarkoittaa Walldénin mukaan aikaisintaan ensi kauden alkua.

Pelaajat ovat suhtautuneet lähes yksimielisen nihkeästi mitta-antureita sisältävään palloon sen epätasaisen käyttäytymisen vuoksi. Korisliigaan palannut 33-vuotias Teemu Rannikko ei päässyt viime kaudella tutustumaan älypalloon, mutta hän on ehtinyt ottaa tuntumaa kiisteltyyn pelivälineeseen.

- Pienen kokeilun perusteella pallo ei pompi ihan riittävän hyvin, ja olen ilmaissut oman mielipiteeni siitä miten pallon pitäisi käyttäytyä. Takamiehelle on tärkeää, ettei tarvitse miettiä miten pallo reagoi, vaan se pitää tulla tavallaan käden jatkeena ja voi keskittyä peliin, Rannikko toteaa.

Katajan takamies ei tyrmää älypalloa ideana, vaan on ilmaissut halukkuutensa olla mukana kehittämässä palloa.

- Mielipidettäni on kysytty ja olen mielelläni siinä kehitystyössä mukana. On kyse isosta asiasta ja siitä täytyy tehdä mahdollisimman hyvä.

Rannikkoa valmentava Jukka Toijala on lyhytsanainen älypallosta kysyttäessä.

- Tämä on pelaajien peli.

Myöskin Toijala pitää älypalloa hyvänä ideana, joka kuitenkin vaatii kehittämistä.

- Kyllä siellä on asioita, joista valmennuksessa on hyötyä. Tuotetta kannattaa varmasti kehittää. Yhteistyössä niiden suorittajien kanssa tästä saadaan varmasti oikein hyvä juttu.