Suora

  • Uinnin EM, alkuerät 6.12.

Tuuha jäi finaalipaikasta vain 0,15 pistettä - "Hypyt olivat onnistuneita"

Tuuhan tavoite hypyssä toteutui. Ensi vuoden EM-kisoista tavoitteena on mitali.

urheilu
Tomi Tuuha
Tomi Tuuha. (Arkistokuva)Lehtikuva

Tomi Tuuha sijoittui telinevoimistelun MM-kisojen karsinnoissa hypyssä sijalle 14. Kilpailu Belgian Antwerpenissä oli tiukka, sillä suomalaisvoimistelija jäi vain 0,15 pisteen päähän finaalipaikasta.

- Tulos on hyvä ja hypyt olivat onnistuneita. Monta kovaa kaveria jäi taakse ja kovia kavereita edelle. Nyt täytyy saada lisää vaikeutta hyppyihin. Olen jo harjoitellut ensimmäiseen hyppyyni kolmea kierrettä, mutta se ei vielä ole valmis. Jos pysyn hyvin talven terveenä ja saan riittävästi toistoja, niin hyppy voi valmistua jo kevääksikin, Tuuha totesi.

Tuuhan tavoitteena oli sijoittua 15 parhaan joukkoon, joten tavoite toteutui. Nälkää jäi tuleviin koitoksiin.

- Jatkossa riittäisi hyvin, jos saisin ensimmäisen hypyn vaikeutettua 6,0 arvoiseksi. Ensi kevään päätavoitteena ovat EM-kilpailut ja siellä finaalipaikka ja mitali!

Sakari Vekin sijoitus oli permannolla 24. Eroa finaalipaikkaan oli vain 0,30 pistettä. Kuusiottelija Oskar Kirmes onnistui parhaiten permannolla ja oli telineellä 27. Kuusiottelussa sijoitus oli 32:s pistein 80,832. Heikki Niva oli 179 kilpailijan ottelussa 35:s. Markku Vahtila oli 28:s renkailla ja Juho Kanerva hevosella 56:s.

MM-kilpailut jatkuvat naisten karsinnalla. Suomalaisista keskiviikkona kilpailee kello 19 suomen aikaa käynnistyvässä ryhmässä hallitseva neliottelun Suomen mestari Rosanna Ojala.

Lähteet: Suomen voimisteluliitto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat