Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kärppien tappioputki poikki - itseluottamus löytyi Ässien kustannuksella

Kärppien tappiosarja tuli päätökseen, kun heikko matkajoukkue Ässät hukkasi avauserän johtonsa Oulussa.

urheilu
kärpät juhlii
Kärpät juhlii (Arkistokuva)Lehtikuva

Kumman putki katkeaa oli illan teema? Kärpillä oli alla neljä perättäistä tappiota. Ässillä ei puolestaan ollut yhtään vierasvoittoa. Kotijoukkueelle se putken katkaisu tänään onnistui hieman tahmean alun jälkeen. Toisessa erässä Kärpät hyppäsi pelissä kuskin paikalle ja jätti lopulta vieraat vauhdista.
Kärppien peliin löytyi myös rentoutta ja oikeita ajoituksia. Alku näytti isännille tahmealta. Ässät siirtyi avauserässä johtoon kauniin ylivoimakuvion päätteeksi. Maalintekijänä kauden viidennellä osumallaan Sami Lähteenmäki. Kärppien maalintekovaikeudet jatkuivat ja Ässä-vahti Rasmus Rinne piti nollan. Toisessa erässä kotijoukkueen peli alkoi löytää uomiaan ja siihen tuli rentoutta Julius Junttilan hienon tasoitusmaalin myötä

  • Päätin heti haastaa ja ajaa maalille, koska pakki oli seisovilla jaloilla. Siinä jäi hyvin aikaa päättää myös yrittää etuyläseen ja sinnehän se upposi. Maali toi itselle ja koko joukkueelle rentoutta ja itseluottamusta. Tuli tosi helpottunut olo, kun sai hanat auki, summasi kotijoukkueen illan sytyttäjä Junttila.

Kärpillä onneakin matkassa Mika Pyörälän 2-1 -johtomaalissa oli onneakin mukana, kun kiekko ohjautui maaliin puolustaja Ville Uusitalon luistimen kautta. Erän lopussa Kärpät hyödynsi neljän minuutin ylivoimansa. Kapteeni Lasse Kukkonen parkkeerasi maalille ja nosti yläkulmaan Jari Viuhkolan laatupassista. Kolmannessa erässä Ässät tippui lopullisesti voittotaistelusta Simon Suorannan ja Mika Pyörälän maalattua isännille. Neljännen maalin tehnyt Suoranta korosti myös helpotuksen tunnetta.

  • Tiedettiin, että tekemällä se tulee eikä puhumalla. Helpottaa paljon. Itsellähän oli helppo työ maalata Joonas Donskoin hyvän karvauksen ja syötön jälkeen avopaikasta.
Ässien kapteeni Ville Uusitalo harmitteli joukkueensa otteen katoamista. - Ensimmäinen erä oli meiltä paras erä vieraissa tällä kaudella. Toisen erän alussa tapahtui jotain. Kiekko ensin minun omasta luistimesta sisään ja sitten 2+2 minuutin jäähy, kun tuomarin mukaan hammas heilui, manasi Uusitalo. Juhopekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat