Lentopallomaajoukkueen päävalmentaja: "Erittäin iso asia koko lajille"

Lentopallopiirit tervehtivät ilolla Mestaruusliigan palaamista vapaille kanaville.

Tuomas Sammelvuo. Kuva: Yle

Yle Urheilu aloittaa laajan yhteistyön lentopallon, salibandyn, käsipallon, jääpallon ja koripallon lajiliittojen kanssa. Jatkossa TV2:n Urheiluviikonloppu-lähetyksissä isossa roolissa ovat kotimaiset sisäpalloilut.

- Aivan mahtava uutinen. Erittäin iso asia koko lajille. Halutaan aina lisää näkyvyyttä, ja nyt sitä olisi Ylessä tarjolla. Tosi hieno homma. Ei voi olla kuin ylpeä oman lajin puolesta ja tietysti kiittää Yleä, miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo iloitsee.

- Loistavaa! Enhän minä tietenkään ole ollut Suomessa 14 vuoteen, joten täällä on kaikki vähän uutta minulle. Kun olen kotona, katselen urheilua. Hienoa, että sitä alkaa näkyä enemmän myös vapailta kanavilta, pitkältä ulkomaan keikaltaan Suomeen palannut kaikkien aikojen suomalainen naislentopalloilija Riikka Lehtonen komppaa.

Kotimainen lentopallokausi huipentui upeisiin finaaleihin keväällä. Myös Sammelvuo sai osansa Kokkolan Tiikerien mestaruushuumasta.

- Itsekin olin paikan päällä siellä katsomassa paria peliä ja olihan se aikamoista juhlaa. Jäähallissa oli 5000 ihmistä, ja olihan se hienoa mainosta lajille. Kun on tällainen huuma, aina halutaan lisää. Kokkolassa on tehty kesällä erittäin hyvää työtä ja rakennettu organisaatiota.

Naisissa valoa tunnelin päässä

Maajoukkueen päävalmentajan silmin Sammelvuo seuraa Mestaruusliigassa tietysti myös pelaajia. EM-menestyksessä mukana olleiden Olli Kunnarin, Lauri Kermisen ja Elviss Krastinsin ohella on muitakin, joita Sammelvuo seuraa silmä tarkkana.

- Merkit viittaisivat siihen, että joukkueiden voimasuhteet ovat ennallaan. Tasainen sarja on jälleen luvassa, ja muutamia mielenkiintoisia pelaajia on tunkeutumassa kotimaiselle huipulle asti.

Riikka Lehtonen. Kuva: Yle

TV2 näyttää jatkossa myös naisten pelejä. Vaikka naisissa Riikka Lehtonen on ollut pitkään suuri yksinäinen, valoa tunnelin päässä näkyy.

- Miehet ovat näyttäneet hienosti, että yksilöitä on lähtenyt maailmalle. Kun naisiinkin saadaan niitä yksilöitä, sitten voidaan tehdä myös joukkue. Tie on pitkä, mutta jostain se on aloitettava. Olen erittäin iloinen näistä junnuista, jotka ovat nyt lähdössä sinne, Lehtonen iloitsee.