Suomi-palloilu palaa laajasti Yle TV2:een

Kovan huumaan noussut kotimainen palloilu palaa laajasti Ylen viikonloppuihin. Lajiliitot ja Yle Urheilu aloittavat laajamittaisen yhteistyön.

Kuva: Lehtikuva

Yle Urheilu aloittaa laajan yhteistyön lentopallon, salibandyn, käsipallon, jääpallon ja koripallon lajiliittojen kanssa. Suomalaisen sarjapalloilun sankarit ja esikuvat, naiset ja miehet, palaavat jokaisen suomalaisen ulottuville suorissa lähetyksissä viikonloppuisin.

Yhteistyö tarkoittaa käytännössä sitä, että uudistuvan Yle TV2:n Urheiluviikonloppu-ohjelman kivijalaksi nousee suomalainen live-palloilu.

Urheiluviikonloppu tarjoaa urheilufaneille joka lauantai ja sunnuntai tuhdin, vähintäänkin neljän tunnin monipuolisen urheilupaketin.

- Yle pääsee nyt yhdessä lajiliittojen kanssa edistämään suomalaisen urheilukulttuurin kehittämistä. Toivottavasti tämä kannustaa lapsia, nuoria ja aikuisiakin liikkumaan, kertoo Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

Ensimmäinen suora ottelulähetys 12. lokakuuta

Syksyn aikana Yle TV2:n viikonlopuissa näytetään ainakin 12 ottelua suorana. Huippuottelut ovat myös keväällä keskeinen osa Urheiluviikonloppu-lähetyksiä. Ensimmäiset televisioitavat ottelut ovat lauantaina 12. lokakuuta lähetettävä koripalloliigan peli ja sunnuntaina 13. lokakuuta näytettävä salibandyliigan ottelu. Ottelut pyritään aloittamaan aina samaan aikaan kello 16.

- Suomalaiset ovat innokasta tv-urheilukansaa. Yle TV2:n Urheiluviikonloppujen paketoinnilla urheiluohjelmien löydettävyys paranee ja suoriin lähetyksiin tulee säännöllisyyttä, sanoo Yle TV2:n ohjelmapäällikkö Riku Saaranluoma.

- Uskomme live-lähetysten voimaan. Urheilu on parasta suorana: tunnetta, draamaa ja jännitystä. Tätä tarjoamme jatkossa urheilufaneille joka viikonloppu – vähintään yhden suorana lähetettävän urheilutapahtuman kumpanakin päivänä, Panu Pokkinen toteaa.

Tarkemmat tiedot syksyn aikataulujen ja kevään suunnitelmien osalta julkistetaan lähiviikkoina. Sarjapalloiluiden lisäksi Yle Urheilu näyttää syksyn aikana myös salibandyn ja jääpallon maailmanmestaruuskilpailuiden otteluita.

Illan Urheiluruutu käsittelee aihetta syvällisemmin. Studiovieraana on Henrik Dettmann ja kommentoimassa eri lajien edustajia.