Dettmann: Tämä syventää suomalaista urheilukulttuuria

Huippu-urheiluyksikön palloilun yhteistyöhankkeen vetäjä on mielissään palloilulajien paluusta vapaille kanaville.

Henrik Dettmann.
Henrik Dettmann Urheiluruudun studiovieraana puhumassa palloilulajien paluusta vapaille kanaville.

Yle Urheilu aloittaa laajan yhteistyön lentopallon, salibandyn, käsipallon, jääpallon ja koripallon lajiliittojen kanssa. Kyseisiä lajeja nähdään talven mittaan Yle TV2:ssa viikonloppuisin parhaaseen katseluaikaan.

- Tämä on todella hieno asia. Tämä syventää suomalaista urheilukulttuuria. Tämä on palloilulle hyväksi, mutta tämä on koko suomalaiselle urheilulle äärimmäisen upea juttu. Palloilu edustaa kuitenkin kolmea neljäsosaa tämän päivän aktiiveista, syyskuussa suomalaisia sykähdyttäneen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann totesi Urheiluruudun studiovieraana.

- Eniten tässä on kyse siitä, että ihmiset pääsevät seuraamaan myös muita lajeja. Kun avaa telkkarin ja katsoo lajia, joka ei ihan ehkä ole omasi, sieltä saa juttuja ja kokemuksia, jotka ehkä tuovat vielä toisenkin kerran sen pariin. Loppujen lopuksi se johtaa siihen, että meillä näkyy yhä enemmän lapsia pallon ympärillä.

”Tämä on suuri mahdollisuus”

Dettmann toimii myös laajemmassa roolissa suomalaisessa urheilussa, sillä hän on huippu-urheiluyksikön palloilun yhteistyöhankkeen vetäjä.

- Siinä yritetään yhdessä auttaa toisiamme kehittymään ja varmistamaan, että tämä nykyinen palloilubuumi ja -menestys jatkuu myös ensi vuosikymmenelle.

Käytännössä kaikki palloilulajit ovat viime kausien ajan olleet maksukortin takana. Palloilulajit eivät ole saaneet järin suurta näkyvyyttä kansan syvien rivien silmissä.

- On valtion TV-yhtiön tehtävä syventää urheilukulttuuria. Tämä on suuri mahdollisuus. Nyt tietysti meidän asianomaisten pitää huolehtia, että sisältö on kunnossa, Dettmann muistutti.