Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - BRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JAM - AUS
  • Urheiluruutu

Rynnäs kuin muuri Kuopiossa

Jussi Rynnäs oli ottelun hahmo, kun Kärpät nollasi KalPan 4-0-luvuin Kuopiossa.

urheilu
Kärpät juhlii maalia Raksilassa. 3.10.2013
Yle

KalPa oli herra ja hidalgo pelinhallinnassa, Kärpät iski vähistä paikoistaan 4-0-tuloksen. Illan sankari oli kärppävahti Jussi Rynnäs, joka torjui kaiken mahdollisen.

- Kyllä jätkät taisteli tosi hyvin edessäni. Sain ottaa vaan kirsikat kakun päältä, sanaili vaatimaton Rynnäs, joka teki varsinkin toisessa erässä muutaman todella huikean torjunnan ja piti joukkuettaan pystyssä vaikeat kaksi ensimmäistä erää.

- Kun voitetaan pelejä, niin kyllä se meillä perustuu siihen enemmän joukkueen tiiviiseen puolustuspelaamiseen kuin kehenkään yksittäiseen pelaajaan, hän jatkoi.

Pienen tivauksen jälkeen Rynnäs myöntyi toteamaan myös itsellä olleen huippuillan.

- Tuntui tänään hyvältä. Tänään kiekko löysi tiensä turvallisesti hanskan syleilyyn. Silloin kun peli tuntuu hyvältä, se myös näyttää hyvältä, hän sanoi.

"Meiltä ehjin 60 minuuttia, ei palkintoa"

0-4-tappio ei tee minkäänlaista oikeutta kotijoukkueelle, joka hallitsi kenttätapahtumia lähes koko ottelun.

- Hyvin tehtiin töitä koko pelin ajan. Valmentajakin sanoi pelin jälkeen, että ehjin 60 minuuttia meiltä tällä kaudella. Ei vaan saatu palkintoa, tuumi KalPan Saku Kinnunen, ja antoi samalla tunnustusta kärppävahti Rynnäkselle.

- Hyvin otti koppeja toisessa päässä. Aika monta paraatipelastusta tuli mielestäni tuohon peliin, hän sanoi.

- Ärsyttää tosi paljon kun ei saada paikoista sisään ja sitten kaverilla muutama paikka ja omissa soi, puhisi Kinnunen.

Sentterilupaus hyvässä opissa

KalPan ykkössentteri Jukka Voutilaisen loukkaantuminen aiheutti sentteriruletin kilpipaitojen kokoonpanossa. Samalla 18-vuotias sentterilupaus Saku Kinnunen sai näytön paikan.

Pelipaikka tuli kolmoskentässä Sami Kapasen ja Artturi Lehkosen rinnalla. Yli 800 NHL-ottelun konkari ja maajoukkueen runkopelaaja viiletti toisella laidalla, sekä toisella todella lahjakas Lehkonen. Ei lainkaan huono pelipaikka nuorelle sentterille aloittaa liigauraa.

- Huikeaa on pelata Samin ja Artturin kanssa. Hyökkäyspäässä homma toimii.

- Kun tilaisuus tuli, ajattelin, että nyt näytän että pystyn pelaamaan liigassa ja tyytyväinen olen. En ole ainakaan vielä lentänyt pois kokoonpanosta, murjaisi Kinnunen.

Kari Salmela, Kuopio

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat