Naisten Champions Cupin voitto Ruotsiin

Rönnby Västerås BK voitti SB-Pron maalein 4-3 salibandyn naisten Champions Cupin finaalissa Tampereella.

Kuva: IFF

Salibandyn naisten Champions Cupin finaalissa Tampereella kohtasivat ruotsalainen Rönnby Västerås IBK ja suomalainen SB-Pro. Loppuottelusta tuli arvoisensa näytös. SB-Pro taisteli loppuun asti, mutta joutui taipumaan lopulta luvuin 3-4 (0-1, 1-0, 2-3).

Joukkueet kohtasivat turnauksessa jo toistamiseen, sillä ensimmäisen kerran samainen kaksikko otti yhteen perjantain alkulohko-ottelussa. Ensimmäisen kohtaamisen tuloksen perusteella Rönnbytä pystyi pitämään finaaliin lähdettäessä lievänä ennakkosuosikkina, olihan se alkulohkopelissä parempi maalein 5-2.

Tampere Areenalla pelatusta finaalista muodostui lopulta huikea trilleri, jossa runsaslukuisella yleisöllä riitti jännitettävää viimeisille sekunneille asti.

Rönnby aloitti finaalin räväkästi, kun vain vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen Susanne Riutta siirsi ruotsalaiset johtoon. Avauserä oli kuitenkin kokonaisuudessaan varsin varovaista peliä, kun molemmat joukkueet välttivät virheitä ja riskejä.

Toinen eräkin sujui varsin tasaisissa merkeissä, mutta tällä kertaa maalinteossa onnistui SB-Pro. Koko turnauksen ehdottomaan parhaimmistoon lukeutunut Elina Kujala viimeisteli, syöttöpisteen sai ykkösketjun keskushyökkääjä Mira Wickman. Kun enempää osumia ei toisella jaksolla nähty, jäi viimeiseen erään huikean jännittävät asetelmat.

Kolmannessa erässä tehotilastoihin pääsivät tutut nimet. Ensin turnauksen puolustajaeliittiin lukeutunut Rebecka Norman syötti ja Malin Wikström viimeisteli, sitten olikin SB-Pron ja Mira Wickmanin vuoro.

Tasatilanteessa ei kuitenkaan ehditty pitkään pelata, kun Malin Wikström otti jälleen ratkaisijan viitan harteilleen ja siirsi Rönnbyn 3-2 -johtoon. Vajaa kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Rönnby siirtyi ensimmäisen kerran kahden maalin johtoon. Asialla oli jälleen ruotsalaisten huikean tehokas ykkösketju. Tällä kertaa Wikström syötti ja Malin Forslund viimeisteli.

Lopussa Pro haki kavennusta ilman maalivahtia, ja ajassa 58.38 se pääsikin maalin etäisyydelle Karoliina Kujalan osumalla. Viimeisen minuutin pyöritys ei kuitenkaan tuottanut tarvittavaa toista osumaa, joten ottelun ja samalla koko turnauksen voittajaksi kruunattiin Rönnby maalein 4-3 (1-0, 0-1, 3-2).

SB-Pron valmentaja Timo Suonpää kuitenkin jakoi ottelun jälkeen kehuja joukkueelleen.

- Olen tyytyväinen, että pystyimme antamaan tasaväkisen vastuksen.

Suonpäällä oli myös selvä näkemys siihen, mikä teki Rönnbystä tänään marginaalisesti paremman joukkueen.

- Henkilökohtaisessa taidossa on eroa. Lisäksi heillä on kokemusta näistä peleistä, meille tämä oli ensimmäinen iso peli.