Näkökulma: Hieman erilainen palloiluilta

Yle Urheilun Teemu Tammilehto kävi haistelemassa tunnelmaa salibandyn Champions Cupissa ja sai kokea hieman erilaisen palloiluillan.

Cheerleadereiden sijaan Champions Cupissa nähtiin sambaryhmä. Kuva: IFF

Salibandyn Champions Cupin kolmas kisapäivä Tampere-areenassa oli ensimmäinen huipputason salibandytapahtumani, joten pystyin havainnoimaan varsin tuorein silmin ottelutapahtumaa Classicin ja tshekkiläisen SC WOOW Vitkovicen käymässä kamppailussa.

Kendojanarina ja pesisjunttina olen tottunut enemmän jääkiekon ja pesäpallon ottelutapahtumiin, joten on luonnollista verrata perjantaista tapahtumaa näihin. Tampere-areenassa olen käynyt kerran aiemmin katsomassa lentopallofinaaleja, joten siihenkin on hyvä miljöön nimissä verrata.

Järjestelyt olivat pesäpalloon verrattuna ammattimaisempia ja sain hyvää palvelua heti lipunmyyntitiskistä lähtien.

Salibandy menee urheilukartassani pienten lajien joukkoon, joten yllätyin positiivisesti perjantaiaamuna, kun kävelin sisään tapahtumapaikalle. Järjestelyt olivat esimerkiksi moneen pesäpallopaikkakuntaan verrattuna ammattimaisempia ja sain hyvää palvelua heti lipunmyyntitiskistä lähtien.

Apu oli lähellä koko ajan ja välillä muutama järjestyksenvalvoja tuntui jopa olevan yli-innokkaan tarkka. Ehkä jääkiekko- ja pesäpallotaustani paistoi läpi habituksestani.

Juttelin heti aamusta Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltolan kanssa ja hänen puheistaan sain tietynlaisen ennakkokäsityksen tulevasta ottelutapahtumasta. Markkinamiehen puheet olivat ymmärrettävästi korkealentoiset, joten tunnelma ei yltänyt aivan odottamalleni tasolle.

Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö tunnelmaa olisi ollut. Vaikkei se haastanut Vimpelin Saarikentän tai Lappeenrannan Kisapuiston vastaavaa, oli se silti parempi kuin monella jääkiekkoareenalla tai pesäpallostadionilla.

Jääkiekkohalleista tutut läpsyttimet olivat löytäneet tiensä myös salibandytapahtumaan ja ne yhdessä sambaryhmän kanssa hakkasivat tasaisen varmasti rytmiä. Suuria tunnemyrskyjä ei katsomossa nähty, mutta siihen vaikutti varmasti myös tuntematon vastustaja ja ottelun yksipuolisuus. Lisäksi katsomosta löytyi ilahduttavan paljon junioreita ja lapsiperheitä, joten sikakatsomoa ei paikalle tarvittukaan.

Sambaryhmä oli niin kannustuksen kuin visuaalisen esityksensäkin suhteen neronleimaus markkinointiosastolta.

Katsomon ulkopuolella riitti tekemistä ja voisin kuvitella koko perheen viihtyvän tapahtumassa. Nuoremmille oli tarjolla laukaisututkaa ja askartelua, kun vanhempi väki taas sai nauttia anniskeluteltasta ja sambaryhmän tanssiesityksistä. Sambaryhmä oli niin kannustuksen kuin visuaalisen esityksensäkin suhteen neronleimaus markkinointiosastolta.

Lentopallofinaalien tunnelmaan on vielä matkaa, mutta Peltolan puheiden mukaan tavoitteet ovat ainakin korkealla. Yleisömäärät ovat koko ajan kehittyneet ja Classicin seuraava tavoite on nostaa keskiarvonsa alkamaan kakkosella.

Innovatiivisella tuotteella ja kovalla työllä se voi olla hyvinkin mahdollista.