Salibandyliigaseuran toiminnanjohtajalla suuret suunnitelmat: "Yksi finaali ja Keskusareena täynnä"

Salibandyliigan finaalit pelataan viiden vuoden päästä Tampereen Keskusareenalla yhden finaalin systeemillä, jos Classicin Pasi Peltolaa on uskominen.

Pelaako Classic tulevaisuudessa Keskusareenalla? Kuva: IFF

Salibandyseura Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltolalla riittää sanottavaa, kun puhutaan lajin nykytilasta ja etenkin hänen omasta seurastaan.

Tamperelaisseuran toiminnassa alusta asti mukana ollut _”Mr. Classic” _ei pelkää sanoa suoraan kysyttäessä salibandyn vetovoimasta Tampereella.

- Ei voi sanoa että salibandy vetää, vaan Classic vetää. Se on tyly fakta, Peltola lataa.

- Me olemme tehneet pitkäjänteistä työtä. Kun nousimme liigaan 2000-luvun alussa, niin yleisökeskiarvomme oli 250. Nyt se on 1200, hän jatkaa.

Yleisömäärä ei tietenkään ole ponnahtanut yhdessä yössä nykyiselle tasolleen, vaan kyse on raa’asta työstä.

- Siihen on tehty paljon työtä määrätietoisesti ja suunnitelmallisesti markkinoinnin, brändin, tiedostuksen, ottelutapahtuman ja monen muun asian ympärillä, Peltola kertoo.

- Tässä on mukana hirveästi sitoutuneita ihmisiä ja on tehty tiettyjä kolmen vuoden strategioita, missä on erilaisia toimenpiteitä määritelty satoja.

Olemme kerran haastaneet Suomi-USA-olympiaottelun ja meillä oli 1500 katsojaa.

Pasi Peltola

Tampereella riittää myös kilpailijoita katsojista, kun Ilves ja Tappara pelaavat parkkipaikan toisella puolella ja muutakin urheilua riittää. Peltolalle tämä ei kuitenkaan ole ongelma.

- Olemme kerran haastaneet Suomi-USA-olympiaottelun ja meillä oli 1500 katsojaa. Meillä on eri kohderyhmät, kun meillä on perheitä ja niin edelleen. Jääkiekossa käymään tottuneet ovat siellä ja tämä on uusi juttu, Peltola pohtii.

"Ei ainakaan Venäjän liigassa ehkä"

Classicin riveissä ei myöskään ole tuudittauduttu hyviin lukemiin, vaan seura hakee yhä suurempaa kasvua toiminnalleen.

- Hallit antavat toki oman rajoitteensa, mutta kakkosella alkava yleisökeskiarvo on seuraava tavoite. Liigaottelussa saamme tänne lähes 2500 henkeä sisään.

Sanavalmiilla markkinamiehellä riittää myös ideoita kysyttäessä missä Classic on viiden vuoden päästä.

- Ei ainakaan Venäjän liigassa ehkä, tosin ei sitäkään tiedä. Olemme toivottavasti Champions Cupeissa miehissä ja naisissa vuosittain. Ja uudella Keskusareenallakin pelataan välillä. Ilves ja Tappara menevät siksi aikaa Hakametsään, Peltola lataa viitaten suunnitelmissa olevaan uuteen jäähalliin.

Ja uudella Keskusareenallakin pelataan välillä. Ilves ja Tappara menevät siksi aikaa Hakametsään.

Pasi Peltola

- Ja Keskusareenalla pelataan myös liigafinaali. Yhteen finaaliin on mentävä Ruotsin mallin mukaan. Ensimmäisen kerran se on siinä radan päällä ja mökki on myyty täyteen vuotta ennen, hän jatkaa pilke silmäkulmassa.

Heti perään hän vakavoituu ja puhuu tosissaan amerikkalaisesta jalkapallosta tutusta yhden finaalin systeemistä.

- Uskon ihan oikeasti, että se tulee Suomeenkin. Siitä on ollut puhettakin. Se veisi tätä tarinaa taas eteenpäin. Joukkuelajeissa pudotuspelikulttuuri elää, mutta uskon, että se veisi tätä urheilullisesti pidemmällä aikavälillä eteenpäin, Peltola miettii.