Suora

  • Mäkihypyn MC: Nizhni Tagil, karsinta
  • Nizhni Tagil, miesten karsinta
  • Ruka, hypyt
  • Urheiluruutu
  • Monza, päiväkooste
  • Urheiluruutu

Sauerland ei halua päästää Heleniusta - neuvotteluiden ratkaisuhetket käsillä

Robert Heleniuksen taustalla oleva rahoittajaryhmä on asettanut neuvottelujen takarajaksi ensi maanantain. Ilmapiiri osapuolten välillä on todella tulehtunut, kirjoittaa Yle Urheilun Christer Sarlin.

urheilu
Robert Helenius ja Sherman Williams
Tomi Hänninen

Suomalainen rahoittajaryhmä on muutaman päivän tiiviisti neuvotellut ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan entisen Euroopan mestarin Robert Heleniuksen sopimuksen ulosostosta saksalaiselta Sauerland-tallilta. Toistaiseksi yhteisymmärrystä ei ole löytynyt.

Yle Urheilun tietojen mukaan Sauerland -tallin pääneuvottelija toimitusjohtaja Christian Meyer ei ole halukas päästämään Heleniusta pois tallinsa ottelijalistalta. Hän pitää tiukasti kiinni siitä, että Heleniuksella on voimassa oleva managerisopimus Wilfrid Sauerlandin kanssa ja ottelujen järjestämissopimus Sauerland Eventin kanssa. Sauerland talli näe mitään syytä purkaa niitä. Sen verran on kulisseissa tapahtunut, että Sauerland on tehnyt suomalaiselle neuvotteluosapuolelle oman tarjouksensa siitä, miten Heleniuksen jatkokuviot voitaisiin hoitaa. Heleniuksen edustajat eivät ole tarjoukseen tarttuneet.

Ammattinyrkkeilyn sopimuskiemurat ovat monisäikeisiä. Sopimuksiin on yleensä kirjattu, miten sopimuksen kestoon vaikuttaa nyrkkeilijän loukkaantuminen ja siitä aiheutuva ottelutauko. Heleniuksella on ollut sopimuskaudella kaksi pitkää loukkaantumisista johtunutta ottelutaukoa (olkapäävamma ja rannevamma). Tuntematta Heleniuksen sopimuksen yksityiskohtia lienee kuitenkin niin, että nämä loukkaantumiset ovat aiheuttaneet "jatkoaikaa" sopimukseen. Sauerland-tallilla on vielä käytössään varsinaisen sopimuksen päätyttyä optiovuosi. Helenius ei ole ollut loukkaantumisista johtuen Sauerlandille tuottoisa sijoitus. Siksi on ymmärrettävää, ettei talli aio ilman kunnon korvausta purkaa sopimusta, vaan haluaa saada sijoitukselleen katetta.

Miten loukkaantumisjakson kesto ja siitä aiheutuva hyvitysaika määritellään onkin sitten hankalampi juttu. Klitshkon veljekset Vladimir ja Vitali kävivät saman tapaisesta asiasta pitkän ja uuvuttavan oikeustaistelun silloisen työnantajansa Universum-tallin kanssa. Pitkän valituskierroksen jälkeen oikeusjuttu päättyi Klitshkojen voittoon. Klitshkon veljesten ja Heleniuksen tapauksia ei voi verrata keskenään, koska tiedossa ei ole, millainen sopimus osapuolilla on ollut.

Robert Helenius kertoi Yle Urheilulle keskiviikkona saaneensa suomalaiselta rahoittajaryhmältä Sauerlandin voimassa olevaa tarjousta huomattavasti paremman tarjouksen, mutta raha ei ole Heleniuksen ainoa peruste päästä irti Sauerland-sopimuksesta. Vuosien varrella eripuraa on ollut monista Sauerland-tallin toimintatavoista Heleniuksen asioiden hoidossa. Ilmapiiri neuvotteluosapuolten välillä on todella tulehtunut.

On siis todella vaikea uskoa, että Helenius jatkaisi yhteistyötä saksalaistallin kanssa, vaikka Sauerland tulisikin reilusti vastaan sopimusneuvotteluissa. Näin ollen vaihtoehtoja lienee jäljellä kolme.

1) Sauerland vapauttaa Heleniuksen sopimuksestaan x-määrällä euroja, jolloin hän on vapaa valitsemaan asioidensa hoitajan ja otteluidensa järjestäjän.

2) Sauerland -talli pitää kiinni nykyisestä sopimuksesta, josta seuraa, että Helenius joutuu pitämään ottelutaukoa koko sopimuksen voimassaoloajan, sillä suomalainen on ilmoittanut, ettei hän missään tapauksessa aio jatkaa yhteistyötä saksalaistallin kanssa. Sopimuksen mukaan Helenius ei voi otella sopimuskaudella kuin Sauerland Eventsin järjestämissä ottelutilaisuuksissa.

3) Helenius hakee sopimuksen purkua oikeusistuimen kautta. Tämä tie on pitkä ja kallis. Helenius joutuisi tässä vaihtoehdossa olemaan poissa kehästä oikeuden päätökseen saakka.

Yle Urheilun tietojen mukaan Heleniuksen taustalla oleva rahoittajaryhmä on asettanut neuvottelujen takarajaksi ensi maanantain. Elämme siis mielenkiintoisia aikoja.

Christer Sarlin
Yle Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat