1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Venäjä möyhensi Luxemburgin

Venäjä on lähellä jalkapallon MM-kisapaikkaa haettuaan 4-0-vierasvoiton Luxemburgista. Portugali jäi tasapeliin Israelin kanssa.

Venäjän Roman Shirokov ja Luxemburgin Mario Mutsh kamppailevat pallosta. Kuva: AFP / Lehtikuva

Venäjä haki 4-0-vierasvoiton Luxemburgista ja säilytti piikkipaikkansa jalkapallon MM-karsinnan F-lohkossa.

Aleksandr Samedov, Viktor Faizulin, Denis Glushakov ja Aleksandr Kerzhakov iskivät Venäjälle maalin mieheen.

Samedov jäi vapaaksi taka-alueella ja laukoi Venäjän johtoon vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen. Puolustaja Chris Philipps yritti vielä purkaa tilanteen, mutta tuloksetta.

Faizulin teki Venäjän toisen osuman puoli tuntia myöhemmin, ja Glushakov rokotti isäntiä kolmannen kerran juuri ennen taukoa.

Toisella puoliajalla vain Kerzhakov heilutti verkkoa, kun hän onnistui Dimitri Kombarovin esityöstä.

Venäjän tilannetta helpotti se, että Portugali joutui tyytymään kotonaan 1-1-tasapeliin Israelin kanssa. Isännät johtivat tauolla Ricardo Costa maalilla, mutta Eden Ben Basat tasoitti ottelun lopussa.

Azerbaidzhan peittosi Pohjois-Irlannin 2-0 Rufat Dadasovin ja Mahir Shurukovin toisen puoliajan maaleilla. Vierasjoukkueen Jonny Evans poistettiin viime hetkillä kentältä punaisella kortilla.

Venäjä johtaa lohkoa kolmen pisteen erolla Portugaliin, ja sen maalierokin on parempi. Viimeisellä kierroksella pelataan ottelut Portugali-Luxemburg, Israel-Pohjois-Irlanti ja Azerbaidzhan-Venäjä.

Venäjä970219-421
Portugali953117-918
Israel934218-1313
Azerbaidzhan91536-108
Pohjois-Irlanti91358-166
Luxemburg91357-236