1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Webber yllättäen paalulle, Räikköselle jälleen aika-ajopettymys

Kimi Räikkönen jäi Suzukan aika-ajossa yhdeksänneksi. Mark Webber kiilasi Sebastian Vettelin edelle paalupaikalle.

Kuva: EPA

Red Bullin Mark Webber lähtee sunnuntaina Formula ykkösten Suzukan osakilpailuun paalupaikalta. Webber kiilasi viimeisessä aika-ajo-osiossa tallitoverinsa Sebastian Vettelin edelle. Kolmannesta ruudusta kisaan starttaa Mercedeksen Lewis Hamilton.

- Tämä oli melko vaihteleva aika-ajo, mutta onneksi se päättyi näin. En ikinä unohda viimeistä sektoria, se oli päivän todellinen kohokohta. Nämä ovat mukavat jäähyväiset täällä, Webber kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Vettelillä oli läpi lauantain ongelmia Red Bullinsa kanssa. Aika-ajossa mies tuskaili muun muassa KERSin suhteen. MM-sarjan kärkimies oli kuitenkin tyytyväinen päivän saldoon.

- Meillä oli luonnollisesti aamulla ongelmia harjoituksissa. En ole halua kuitenkaan jossitella. Olen toisessa lähtöruudussa ja tyytyväinen tallini puolesta. Auto oli erittäin hyväntuntuinen. Pystyin puskemaan äärirajoilla, Vettel kommentoi.

Lotuksen suomalaiskuski Kimi Räikkönen joutui jälleen kerran pettymään. Räikkönen jäi aika-ajoissa yhdeksänteen lähtöruutuun.

Räikkönen jäi myös tallitoverinsa Romain Grosjeanin varjoon. Lotuksen ranskalainen starttaa kauden 15. osakilpailuun neljännestä ruudusta.

Williamsin Valtteri Bottas kärkkyy sunnuntaina pistesijoja 13. ruudusta.