1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Perfektionisti-Malmström haluaa menestystä jo Söldenistä

Victor Malmströmin hyvät laskut nostivat hänet täksi kaudeksi alppihiihdon A-maajoukkueeseen. Grankulla IFK Alpinen laskija odottaa jo ensimmäisiä kunnon tuloksia jo Söldenistä.

Victor Malmström Kuva: YLE

Alppihiihdon maailmancup-kausi käynnistyy Itävallan Söldenistä suurpujotteluilla. Viime kaudella Victor Malmström sijoittui Eurooppa-cupissa suurpujottelussa toiseksi. Se nosti hänet A-maajoukkueeseen ja toi henkilökohtaisen paikan maailmancupiin.

- Hyvä into on päällä. Minulla on hyvä kesä takana. Kauden jälkeen pientä tähystysleikkausta, että kaikki etenee hyvin, ja odotan, että pääsen ensimmäistä kertaa Söldeniin avaamaan kauden, Malmström kertoi.

Malmström harjoitteli kesän ja syksyn aikana sekä Argentiinassa että Itävallassa. Etenkin Hintertuxin leirillä hän panosti tekniikan hiomiseen.

- Tekniikasta tulee tarvittavaa varmuutta, ja nyt alkaa olla se oikea suksiparikin löytynyt tälle kaudelle, hän totesi.

- Olen ehkä sellainen perfektionisti, ettei mikään koskaan ole täydellistä. En tiedä täydellistä käännöstä, mutta jos verrataan viime kauteen, tähän samaan aikaan, niin käännökseni ovat sata kertaa parempia. Nyt oikeasti alkaa näkyä niitä asioita, mitä laskettelussa pitääkin näkyä. Sitä voi ehkä alkaa kutsua jopa suurpujotteluksi.

Uran ensimmäiset pisteet tavoitteena

Vaikka Malmström nousikin A-maajoukkueeseen täksi kaudeksi, harjoittelee hän mieluummin B-maajoukkueen mukana. Tuolloin hän pystyy harjoittelemaan paremmin pujottelua, sillä A-maajoukkueen ja Marcus Sandellin mukana pääpaino on usein suurpujottelussa.

- Suurpujottelu on tietenkin tällä hetkellä väkisinkin numero yksi, koska minulla on maailmancupiin oma paikka siinä lajissa. Puikka on kuitenkin minulle itselleni tärkeä laji, ja haluan laskea ja parantaa sitäkin.

Malmström on suurpujottelussa 30 parhaan tietämillä, mikä tuo hänelle myös hyvän lähtönumeron alkukauden kisoihin.

- Kauden tavoitteeni on nousta 30 joukkoon suurpujottelussa, Malmström sanoi ja vakuutti, ettei lähde Söldeniin vain menoa katsomaan ja maisemia ihastelemaan.

- Pistesijoja haetaan. Urani ensimmäiset pisteet ovat tavoitteena. Lasketaan ja nasautetaan, mihin se riittää. Toivottavasti todella korkealle!

Nina Vanhatalo, Hintertux, Itävalta
Anu Karttunen, Yle Urheilu