1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Grosjean: Luulin voittavani kilpailun

Lotus-tallin Romain Grosjean luuli, että hänen päivänsä oli koittanut sunnuntaina Japanin gp:ssä.

Romain Grosjean. Kuva: Srdjan Suki / EPA

Formula ykkösten Japanin gp:n lähdössä neljännestä ruudusta kärkeen ampaissut Lotus-tallin Romain Grosjean oli sunnuntaina pitkään kiinni kärkipaikassa. Kimi Räikkösen ranskalainen tallitoveri johti kilpailua toisiin varikkokäynteihin asti. Ranskalainen joutui kuitenkin tyytymään kolmanteen sijaan, kun Sebastian Vettel ja Mark Webber ohittivat hänet kilpailun lopussa.

Grosjeanille vaihdettiin toisella varikkopysähdyksellä erilaiset renkaat.

- Luulin, että ajaisin tänään ensimmäisen voittoni. Auto toimi hyvin keskikovilla renkailla, mutta valitettavasti kovilla renkailla auto ei ollut enää niin hyvä, ranskalainen selvitti Autosportin haastattelussa.  

Viidennen peräkkäisen voittonsa ajanut Red Bullin Sebastian Vettel ohitti ranskalaisen Lotus-kuljettajan 41/53 kierroksella ja Webber pyyhälsi Grosjeani ohi viimeistä edellisellä kierroksella.

- Taistelu Webberiä vastaan oli hienoa, mutta en pystynyt ajamaan häneltä karkuun, kun kovat renkaani alkoivat kulua. Se oli hieno kilpailu lähes loppuun asti. Kierroksella ohitettavat autot hidastivat minua lopussa, Grosjean summasi.