1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Grosjean ei ole enää "ensimmäisen kierroksen sekopää"

Mark Webber antoi vuosi sitten täyslaidallisen Romain Grosjeanin suuntaan, mutta sunnuntain Japanin F1-osakilpailun jälkeen hänellä oli toinen ääni kellossa.

Japanin osakilpailun onnistujat palkintokorokkeella. Kuva: AFP / Lehtikuva

Vielä vuosi sitten Red Bullin Mark Webber luonnehti Lotus-kuljettaja Romain Grosjeania "ensimmäisen kierroksen sekopääksi", mutta sunnuntain Japanin F1-osakilpailun jälkeen kelkka oli täysin kääntynyt.

Paalulta startannut Webber jäi kilpailussa kakkoseksi tallikaverinsa Sebastian Vettelin jälkeen, mutta putoaminen kolmanneksi oli lähellä Grosjeanin mainion ajosuorituksen seurauksena.

Grosjean ampaisi loistavan lähtönsä myötä kärkeen ja teki Webberin elämän vaikeaksi kilpailun lopulla. Ei ihme, että australialainen yltyi kehumaan ranskalaista, joka oli viime vuonna törmännyt Webberiin pian lähdön jälkeen.

- On aivan selvää, että Romainin henkinen lähestyminen tätä työtä kohtaan on tänä vuonna hyvin erilainen, Webber tuumi.

On aivan selvää, että Romainin henkinen lähestyminen tätä työtä kohtaan on tänä vuonna hyvin erilainen.

Mark Webber

- Hän on ajanut joitakin varsin vahvoja kisoja ja onnistunut hyvin koko viikonlopun aikana. Se on merkki kuljettajasta, joka alkaa olla hieman rennompi ja luottavaisempi. Selvästi vähemmän virheitä, ei ainoastaan kilpailussa vaan myös harjoituksissa.

Grosjean on yltänyt tällä kaudella neljä kertaa palkintokorokkeelle, mukaan lukien kaksi peräkkäistä kolmossijaa Etelä-Koreassa ja Japanissa.

Vuonna 2012 ranskalainen niitti kyseenalaista mainetta avauskierroksen töppäilyillään, joista yksi johti jopa yhden osakilpailun mittaiseen kilpailukieltoon.

- Loppujen lopuksi hän tekee tänä vuonna erittäin hyvää työtä. Se on hänestä itsestään kiinni. Toivottavasti hän ei paranna kovinkaan paljon ennen kauden loppua, tiivisti Webber.

Vettel puolestaan huomautti, että Grosjean jätti tallikaveri Kimi Räikkösen varjoonsa Japanissa.

- Lähdön ja ensimmäisen stintin jälkeen ajattelin, että tästä tulee loistava kilpailu Romainin kannalta. Romain teki erinomaista työtä, loistava suoritus koko viikonlopuna jan. Loistava aika-ajo eilen, ja hän kukisti Kimin. Tiedämme Kimin olevan vahva kuljettaja, saksalainen suitsutti.