Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Maalinteko Suomelle tervanjuontia – Ranska jyräsi vakuuttavaan voittoon

Suomen urakka vuoden 2014 MM-kisojen karsinnoissa päättyi 0-3 tappioon Ranskaa vastaan. Suomi sijoittui lohkossa kolmanneksi. Ranska oli toinen ja jatkaa Euroopan jatkokarsintaan.

urheilu
Suomen Kasper Hämäläinen (vas.) sijoittaa kohti Ranskan maalia. Ranskan Laurent Koscielny (oik.) seuraa.
Kasper Hämäläisellä (vas.) oli loistava paikka ottelun tasoittamiseen. Laurent Koscielny (oik.) ei ehtinyt väliin, mutta maalivahti Hugo Lloris torjui.EPA / Yoan Valat

Ranska ja Suomi kohtasivat tiistai-iltana jalkapallon MM-karsintojen viimeisessä ottelussaan. Isäntäjoukkue Ranska oli ottelussa odotetun vahva ja voitti Pariisin Stade de France –stadionilla pelatun pelin 3-0.

Suomella oli ottelussa omat paikkansa, mutta joukkueelle ominaisesti terävyys maalipaikoissa puuttui. Ranskan hyökkääjät olivat kauttaaltaan vaarallisia ja etenkin hurjassa vireessä oleva Fracnk Ribéry aiheutti Suomen puolustukselle jatkuvasti harmaita hiuksia.

Ranskalla oli ennen illan otteluita vielä teoreettinen mahdollisuus lohkovoittoon ja se tuli heti alusta täydellä höyryllä kohti Suomen maalia. Ottelua oli pelattu ainoastaan 8 minuuttia, kun Ribéry eteni vasemmalta kohti keskustaa ja ampui noin 20 metristä upean laukauksen oikeaan yläkulmaan. Maali oli loistava yksilösuoritus, eikä Niki Mäenpäällä ollut Suomen maalissa mitään mahdollisuutta vedon torjumiseen.

Ranskan onnistuneen alun jälkeen Suomi pelasi kylmähermoisesti ja pääsi peliin mukaan. Avausjakso oli vauhdikas ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä.

  1. minuutilla Alexander Ring syötti Kasper Hämäläisen yksin läpi, mutta Hugo Lloris torjui suomalaisen sijoituksen kengän kärjellään. Minuuttia myöhemmin Hämäläinen eteni oikealta ohi Patrice Evran ja käänsi takaviistoon Roman Eremenkolle. Tämä aikaili hyvässä paikassa kuitenkin hieman ja Blaise Matuidi ehti väliin.

Suomen tasoitus oli lähellä myös aivan toisen jakson alussa. Eremenko pelasi upean seinäsyötön Hämäläiselle ja tämä pelasi rangaistusalueelle Pukille. Hyökkääjän ensimmäinen kosketus oli loistava, mutta toinen karmea. Laukaus painui selkeästä tekopaikasta ohi vasemman alakulman.

Toisen jakson edetessä vauhdikas ottelu alkoi näkyä Suomen pelaajien otteissa. Joukkue oli joutunut enemmän ottamaan Ranskan hyökkäyksiä vastaan ja virta alkoi loppua.

  1. minuutilla Ranskan laitapuolustaja Mathieu Debuchy keskitti oikealta. Petri Pasanen unohti Olivier Giroudin selkänsä taakse ja ranskalaishyökkääjä puski voimalta kohti takakulmaan. Vaihdosta kentälle tullut Joona Toivio ohjasi pallon maaliviivalta omaan verkkoon, joskin se olisi sinne mennyt muutenkin.

Vain minuuttia myöhemmin Ranskan vaihdosta kentälle tulleen Loïc Rémyn pusku leijaili maalin tolppaan.

Ranska pääsi loppuminuuteilla iskemään Suomen väsynyttä puolustusta vastaan ja paikkoja avautui. Loppulukemat 3-0 iski 87. minuutilla vaihtopelaaja Karim Benzema.

Pasanen antoi keskialueella huolimattoman vapaapotkun, jonka Ranska katkaisi. Ribéry sai pallon vasemmalla, haastoi Pasasen ja käänsi maalin eteen. Paikalle rientänyt Benzema ohjasi läheltä maalin kattoon.

Suomi sijoittui MM-karsintalohkossa kolmanneksi. Espanja voitti lohkon toisessa ottelussa Georgian 2-0, joten Ranska sijoittui lohkon toiseksi ja jatkaa Euroopan jatkokarsintaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat