Räikkösellä hyvät asetelmat - ruoka maistuu ja auto kulkee

Intian osakilpailu maistuu Kimi Räikköselle monessa mielessä.

Kuva: AFP / Lehtikuva

Formula 1 -kuljettaja Kimi Räikkönen valmistautuu viikon kuluttua ajettavaan Intian osakilpailuun. Vaikka suomalainen ajaa Intian osakilpailussa vasta toista kertaa, on hänellä paljon hyvää sanottavaa kisasta ja kisapaikasta.

- Intian rata on aika mielenkiintoinen. Se kuuluu parempien modernien ratojen joukkoon. Rata on hieman kuin Koreassa, eli pitkiä suoria, ei kamalan vaikeita mutkia, mutta kovia jarrutuksia. Rata on erityisen hyvä, jos pääsee ajamaan muiden edessä vahvalla autolla, Räikkönen maalailee tallinsa verkkosivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

Vuosi sitten Räikkönen ajoi Intian aika-ajossa seitsemänneksi, eikä sijoitus siitä muuttunut itse kilpailussakaan.

- Se kisa oli ihan ok, vaikka paremminkin olisi voinut mennä. Meillä oli silloin ongelmia pidon kanssa koko viikonlopun ajan. Ennen aika-ajoa tehdyt säätömuutokset tekivät aika-ajosta vaikean. Sen jälkeen sunnuntaina ei ollut enää paljoa tehtävissä. Kisavauhti olisi riittänyt kärkisijoille, mutta jäimme hitaiden autojen taakse ja ohittaminen oli mahdotonta, Räikkönen muistelee.

Radan lisäksi Räikkösellä on toinen suosikkiasia Intiassa, vaikka nähtävyydet ovat jääneet toistaiseksi tarkistamatta.

- Olin vuosi sitten ensimmäistä kertaa Intiassa ja pääasiallisesti olin varikolla tai hotellissa. Intia on iso maa, mutta tulimme vain kilpailemaan. Se mistä todella pidän, on intialainen ruoka. Siitä nautin kovasti, Räikkönen kertoo.

Räikkösen mukaan Lotus-tallin auto alkaa sopivasti kisan alla olla enemmän suomalaiskuskin makuun.

- Auto tuntui jo Suzukassa aika vahvalta. Olemme saaneet paljon edistystä siihen viime aikoina. Auto ei vieläkään ole ihan sellainen kuin haluaisin. Yritämme saada karsittua aliohjaamista, josta en pidä. Auto toimi hyvin Suzukassa kisan jälkimmäisellä puolikkaalla. Olin todella tyytyväinen siihen.

- Toivottavasti saamme vihdoin palaset kohdalleen aika-ajossa. Viimeiset viisi aika-ajoa eivät ole olleet kummoisia minulta. Tulee vaikea kilpailu, jos emme onnistu nyt aika-ajossa, Räikkönen muistuttaa.