Suora

  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Gillies selvisi kolmen ottelun pelikiellolla

Jääkiekkoliigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi on antanut HIFK:n Trevor Gilliesille kolmen ottelun pelikiellon. Gillies löi Jarkko Ruutua Jokerit-ottelussa perjantaina.

urheilu
Trevor Gillies ja Jarkko Ruutu
Tomi Hänninen

Trevor Gilliesille tuomittiin HIFK-Jokerit välisessä ottelussa 5 minuutin rangaistus väkivaltaisuudesta ja automaattinen pelirangaistus käytöksestä.

Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi määräsi Gilliesille kolmen ottelun pelikiellon, josta kanadalainen on kärsinyt jo yhden ottelun Tappara-HIFK-ottelussa. Gillies on vielä pelikiellossa HIFK:n Kärpät- ja HPK-otteluissa. Lisäksi Gilliesiltä vähennetään sakkona 2,5 % hänen kausipalkastaan.

Liusjärven mukaan kyseessä oli yksipuolinen ei-spontaani tappelun aloitus, josta tulee tuomita ottelurangaistus. Hänen mielestään asiaa ei ole syytä arvioida toisin, vaikka kyseisillä pelaajilla on ollut aiemmassa vaihdossa keskinäistä "välien selvittelyä".

Päätöksessä todetaan myös, että mikäli sama pelaaja syyllistyy vastaavankaltaiseen toimintaan pelikiellon kärsimisen jälkeen, niin seuraavat rangaistukset tuomitaan ankaroitettuna ja lisäksi HIFK:n vastuu pelaajan työnantajana tulee kurinpitoelimien selvitettäväksi.

Lue kurinpitopäätös kokonaisuudessaan tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme

Tuoreimmat