Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER

Vaisu Summanen seurasi Viuhkolan juhlailtaa - Kärpille yhdeksäs voitto putkeen

Kärpät jätti HIFK;n Raksilassa ilman maaleja. Jari Viuhkola juhli 500. liigaottelua.

urheilu
jari viuhkola
Tomi Hänninen

Kärpät otti yhdeksännen peräkkäisen voittonsa Liigassa vakuuttavaan tyyliin. Vahvasti avauskympin rynnistänyt HIFK joutui Oulussa ihailemaan Kärppien maukkaita maaleja.

Avauserässä isännät onnistuivat ainoastaan ylivoimalla. Toisessa erässä vieraat jäivät "Tuiran asemalle". Kotijoukkue painoi kaasua ja teki kolme todella kaunista maalia noin kuudessa minuutissa. Pelin puolivälissä tilanne oli jo 4-0.

HIFK:n kurssia ei kääntänyt edes aikalisä ja maalivahdin vaihto.

Kärppien maaleissa nähtiin monenlaista taituruutta Juhamatti Aaltosen, Toni Kähkösen ja Joonas Komulaisen toimesta.

Kolmannessa erässä isännät pelasivat viisaasti ilman riskejä, eikä vierailla ollut saumoja edes kuparisen rikkomiseen.

Leveistä voittonumeroista huolimatta Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki antoi tunnustusta myös vastustajalle

- Lähtö ei ollut oikein hyvä meiltä. Jouduttiin ottamaan heti kaksi jäähyä ja se oli kyllä HIFK:n hyvyyttä se. Toisessa erässä oltiin sitten tylyjä ja lähdettiin karkumatkalle. Kolmas erä pelattiin viisaasti.

- Jari Viuhkolalla on iso merkitys joukkueelle ja seuralle. 500 peliä samassa seurassa on katoava luonnonvara. Hän on kokenut liiganousun ja mestaruudet ja viime vuosien pahat loukkaantumiset. Kaikki tuolla kopissa arvostavat häntä ja nauttivat siitä, että Jarikin taas nauttii, arvosti Marjamäki.

HIFK:n päävalmentaja Raimo Summanen oli tyytyväinen joukkueen hyvään alkuun, mutta muutoin kommentit olivat vaisut

- Tosi hyvä lähtö peliin. Sitten Kärpät sai ylivoimalla maalin ja se rentoutti heidän peliä. Sitten ei enää onnistuttu kokonaisuudessa, ainoastaan jotkut asiat toimivat. Peltonen, Puustinen ja Luttinen (jäähyä lukuunottamatta) hyökkääjistä ja Forsberg puolustuksesta onnistuivat, näki Summanen.

Juhlailta huipentui syöttöön

Kärppien Jari Viuhkolalle tuli tiistaina 500 liigapeliä täyteen oululaisjoukkueessa. Hän teki aikoinaan ensimmäisen liigamaalinsa juuri HIFK:ta vastaan.

Ennen tiistaita Viuhkola oli pelannut 34 kertaa helsinkiläisjoukkuetta vastaan tehoin 11+16. Juhlapelissä tehotilastoon tuli yksi merkintää lisää.

Se oli kuin "Pikun" ura pienoiskoossa. Taitava syöttö maalin takaa "toimistolta" ja Toni Kähkönen sai namutella 5-0 lukemat taululle.

- Olipa hieno ja tunteikas ilta. Voitto oli hieno, mutta HIFK oli hyvä ja vaikea vastustaja kuten aina. Ylivoimaa on treenattu . Siinä tarvitaan luovuutta ja maalintekotaitoa. Lisäksi juttelemme ja suunnittelemme sitä, valotti Viuhkola.

Juhopekka Pietilä
Oulu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat