Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Thaikureita ja urheilujohtamista
  • Jääkiekkokierros
  • Urheiluruutu

Sotshin valintaperiaatteet muuttuvat - "Rimaa on nostettu aiempaan verrattuna"

Suomalaisurheilijoiden valintaperiaatteet Sotshin olympiakisoihin muuttuvat. Muutoksella pyritään saamaan urheilijoille parhaat mahdolliset edellytykset valmistautua kisoihin.

urheilu
Sotshin Suomen olympiajoukkueen logo.
Yle / Samu Lehtonen

Uusien valintaperiaatteiden mukaan urheilijoita valitaan kisajoukkueeseen syksyn ja talven aikana sitä mukaa, kun valintakriteerit täyttyvät. Ensimmäiset valinnat julkistetaan 30. lokakuuta. Lähtökohtana on saada olympialaisiin parhaat ja menestyspotentiaalia omaavat urheilijat, jotka ovat kisoissa kauden parhaassa tuloskunnossa.

- Keskiössä on urheilija ja hänen valmistautumisensa kisoihin. Huippu-urheiluyksikön ja sen lajiryhmävastaavien tiivis yhteistyö lajien kanssa mahdollistaa sen, että pystymme tunnistamaan urheilijoiden potentiaalin ja seuraamaan tilannetta aiempaa paremmin, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski kertoi Olympiakomitean tiedotteessa.

Olympialaisiin valitaan urheilijat, joilla on kansainvälisten näyttöjen perusteella realistinen mahdollisuus sijoittua henkilökohtaisessa kilpailussa 16 parhaan joukkoon. Jos viestijoukkueella tai joukkuekilpailussa on kansainvälisten näyttöjen perusteella realistinen mahdollisuus sijoittua kahdeksan parhaan joukkoon, voidaan joukkuetta täydentää urheilijalla, joka ei täytä henkilökohtaisen kilpailun kriteereitä.

Lähtökohtaisesti kansainväliset näytöt annetaan lajin kausien 2012–2013 ja 2013–2014 MM-kilpailuissa ja maailmancup-kilpailuissa sekä maailmanrankingin mukaan.

- Rimaa on nostettu aiempaan verrattuna, mutta joukkueeseen voidaan valita harkinnalla myös uransa nousujohteisessa kehitysvaiheessa olevia urheilijoita, jotka arvioidaan tulevaisuuden menestyjiksi, Kojonkoski selvensi.

Huippu-urheiluyksikkö valitsee urheilijat lajien kanssa tehdyn valmistelun pohjalta. Valinnoissa noudatetaan ns. jatkuvan valinnan -periaatetta, eli urheilijoita voidaan valita sitä mukaa, kun valintakriteerit täyttyvät. Näin urheilijoille halutaan taata paras mahdollinen valmistautuminen itse kisoihin.

- Uusissa, hallituksen vahvistamissa valintaperiaatteissa luotetaan vahvasti Huippu-urheiluyksikön asiantuntemukseen. Uskomme, että tällä tavalla saamme Sotshiin parhaan mahdollisen joukkueen, Olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen totesi.

Valintaperiaatteet koskevat vain Sotshin olympialaisia. Valintojen aikataulu on suunniteltu lajien kilpailuohjelman mukaan, ja joukkuetta voidaan täydentää 21.11., 16.12., 13.1., 20.1. ja 27.1. Naisten jääkiekkomaajoukkue nimetään viikolla 51 ja miesten joukkue 8. tammikuuta.

Lähteet: Olympiakomitean tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat