Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
  • SM-liigan 1. finaali Kärpät - HPK
  • Urheiluruutu
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

"Huippu-urheiluyksiköllä valta ja vastuu olympiavalinnoista"

Huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Kojonkosken mukaan Sotshin valintaperusteiden uudistaminen noudattaa viimeaikaisia muutoksia. Hänen mukaansa operatiivisella toimijalla täytyy olla valta ja vastuu valinnoissa.

urheilu
Mika Kojonkoski
Mika KojonkoskiJarno Ranta / Yle

Huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Kojonkosken mukaan Sotshin olympialaisiin valittavien urheilijoiden uudet valintaperiaatteet nostavat urheilijan keskiöön, eikä valintajärjestelmää, kuten kenties aikaisemmin on käynyt.

Siinä missä aikaisemmin Olympiakomitean hallitus teki päätökset joukkueesta, on vastuu siirretty nyt Huippu-urheiluyksikölle.

- Valinta tehdään Huippu-urheiluyksikössä ja päätös viedään Olympiakomitean hallitukseen kirjattavaksi. Valinta on siis huippu-urheiluyksikön tekemä, ja se perustuu lajiryhmävastaavien ja lajien tiiviiseen, syvälliseen keskusteluun, Kojonkoski kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

- Tämä on viimeaikaisten muutosten mukaista. Operatiivisella toimijalla, tässä tapauksessa Huippu-urheiluyksiköllä, on valta ja vastuu valinnoissa.

Mahdollisuus nopeaan reagointiin

Sotshiin olympiajoukkueeseen valitaan ensimmäiset urheilijat 30. lokakuuta ja viimeinen valintapäivä on juuri ennen kisoja, 27. tammikuuta. Joukkuetta voidaan täydentää ensimmäisen valintapäivän jälkeen viisi kertaa.

Ensimmäisessä valinnassa nimeämme niitä urheilijoita, jotka ovat kyntensä näyttäneet jo edellisen kauden perusteella ja jotka ovat kovimpia mitaliehdokkaita.

Mika Kojonkoski

- Voi olla, että kaikkia valintapäiviä ei käytetä. Riippuu siitä, miten talvi urheilijoiden kohdalta lähtee käyntiin. Pyrimme mahdollisimman aikaisessa vaiheessa nimeämään urheilijoita ja varmistamaan näin urheilijalle paras mahdollinen henkinen ja fyysinen valmistautuminen kohti kisoja, Kojonkoski sanoi.

- Ensimmäisessä valinnassa nimeämme niitä urheilijoita, jotka ovat kyntensä näyttäneet jo edellisen kauden perusteella ja jotka ovat kovimpia mitaliehdokkaita. Heidän kohdallaan ei tarvitse hirveästi mietiskellä. Pyrimme sen jälkeen reagoimaan mahdollisimman nopeasti hyvien ja vahvojen suoritusten jälkeen niin, että urheilijalla on sen jälkeen selvät sävelet kohti olympialaisia.

Olympiakisoihin päästäkseen yksilöurheilijalla täytyy olla realistiset mahdollisuudet sijoittua 16 joukkoon. Kojonkosken mukaan tämä tarkoittaa sitä, että urheilijan pitää pystyä tekemään tuonkaltaisia suorituksia kansainvälisissä kisoissa. Viestijoukkueilla tai joukkuekilpailussa täytyy näyttöjen perusteella olla mahdollisuuksia 8 parhaan joukkoon.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat