Suora

  • Ei nainen eikä mies - voimanostaja Emmeth Törrönen piti hylkäämisen pelossa sukupuoli-identiteettinsä salassa vuosia

Näin päävalmentaja Boström summasi HJK:n mestaruuskauden

HJK:n seuran viidenteen peräkkäiseen Veikkausliigan mestaruuten johdattanut päävalmentaja Sixten Boström kertoi ajatuksiaan kuluneesta kaudesta Yle Urheilulle.

urheilu
Sixten Boström kuvassa
Lehtikuva

Ensimmäistä kauttaan HJK:n päävalmentajana toiminut Sixten Boström johdatti helsinkiläisseuran viidenteen peräkkäiseen jalkapallon Suomen mestaruuteen.

Joukkue sai pelinsä rullaamaan loppukesästä hieman hankalamman jakson jälkeen ja marssi lopulta selvään mestaruuteen. HJK:n edellinen Veikkausliigatappio tuli 16. kesäkuuta FC Honkaa vastaan.

- Kauden alku oli ihan ok, mutta sen jälkeen meille tuli hieman vaikeampi vaihe touko-kesäkuun aikana. Kesäkuun puolen välin jälkeen saimme pelimme kulkemaan ja se sitten on kulkenut siitä asti. Yksi peli on jäljellä ja kakkoseen on eroa 12 pistettä, joten tässä kohdassa tuntuu, että mestaruus tuli lopulta aika helpolla, Boström summasi Yle Urheilun haastattelussa ennen kauden lauantaina päättävää KuPS-ottelua.

HJK:n peli-ilme muuttui euroflopin jälkeen

Parantuneiden tulosten lisäksi myös joukkueen peli-ilme oli loppukaudesta aivan erilainen verrattuna alkukauden otteisiin, jolloin peli oli paikoitellen todella väkinäistä ja mielikuvituksetonta.

- Meillä oli uusia pelaajia ja tietenkin tulin itse joukkueeseen uutena valmentajana. Määrätyt asiat eivät loksahtaneet kohdalleen kauden alkupuolella, mutta niiden loksahdettua peli alkoi kulkea. Löysimme pelaamiseemme iloisuuden ja se vaikutti positiivisella tavalla.

Monipuolistimme hyökkäyspeliämme, jolloin olemme saaneet luotua tilanteita aivan eri tavalla.

Sixten Boström

Boströmin mukaan HJK:n puolustuspeli toimi hyvin koko kauden ajan ja ongelmat liittyivät pääasiassa hyökkäyspelaamiseen.

- Kotikentällämme suuri osa vastustajista peruutti vahvasti oman maalin eteen. Meillä oli vaikeuksia saada sellaista puolustusta murrettua ja peli oli liian hidasta. Monipuolistimme hyökkäyspeliämme, jolloin olemme saaneet luotua tilanteita aivan eri tavalla ja sitä kautta maalejakin on tullut.

Veikkausliigan mestaruudesta huolimatta HJK:n kauteen mahtui todella vaikeitakin hetkiä. Joukkue lähti Mestarien liigan karsintoihin kovin odotuksin, mutta niistä tuli täydellinen floppi virolaisen Nömme Kaljun oltua parempi yhteismaalein 2-1.

- Emme olleet vielä siinä kohdassa kautta valmiina. Veikkausliigassa tulleet muutamat tappiot varmasti horjuttivat itseluottamusta. Pelaajiin kohdistuneet ulkoiset paineet olivat siinä vaiheessa kovat. Muutamilla tärkeillä pelaajilla oli juuri silloin loukkaantumisia. Monen asian summana se meni niin kuin meni.

Nuorten pelaajien läpimurtokausi

HJK:n mestaruuteen porhaltanut joukkue oli kaudella 2013 mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Boströmin mukaan muutamat pelaajat nousivat erityisesti esiin tärkeillä hetkillä.

- Toppariparina pelanneet Tapio Heikkilä ja Valtteri Moren ovat suoriutuneet kaudesta oikein hienosti ja etenkin Moren löi itsensä läpi tällä kaudella. Teemu Tainion rooli keskikentällä oli monessa pelissä hyvin ratkaiseva. Laitahyökkääjät Erfan Zeneli ja Demba Savage pelasivat koko kauden hyvin. Myös Robin Lod ja Nikolai Alho löivät itsensä läpi tällä kaudella oikein kunnolla.

Tainio ja hyökkääjä Mikael Forssell hankittiin kauden kynnyksellä suuren huomion saattelemana tuomaan joukkueeseen erityisesti eurokentillä tarvittavaa kokemusta. Heistä etenkin Forssellin esityksiä arvosteltiin kauden aikana melko voimakkaastikin.

- Jos katsotaan koko kautta, molemmat ovat suoriutuneet oikein hyvin. Forssell on tehnyt 11 maalia ja on joukkueemme maalintekijälistan jaetulla ykkössijalla. Tainion rooli keskikentän tasapainottavana pelaajana oli tärkeä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat