Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kärpille uusia ratkaisijoita voittoputkessa

Oulun Kärpät sai tukun uusia onnistujia, kun Blues kaatui 11. perättäisessä voitossa 5-0-lukemin.

urheilu
joonas kemppainen
Joonas Kemppainen.Tomi Hänninen

Bluesin voimat taisivat jäädä perjantaihin, sillä Kärpät pokkasi selkeän 5-0 voiton, eikä Blues päässyt uhkaamaan missään vaiheessa. Voitto oli Kärpille 11:s perättäinen.

Ratkaisijoiden rintama tuntuu vain levenevän oululaisilla. Lauantaina kolmos- ja nelosketjut onnistuivat erinomaisesti, myös maalinteossa.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi nyt vain nauttivansa:

- Eilen luotiin asetelmat kovassa pelissä. Tänään ei käyty aamulla hallilla, vaan tultiin suoraan peliin. Meillä olikin hyvä energia. Pelattiin hyvää kiekkoa koko joukkueena, Marjamäki hykerteli.

- Lopun kahden vajaallakin äijät heittäytyivät vielä 5-0-tilanteessa esimerkillisesti. Tuollaisesta sitoutumisesta ja hyvästä kiekosta voi nyt nauttia, hän jatkoi.

Bluesin peruspuolustaja Olli Malmivaara tunnusti joukkueensa jääneen tänään jälkeen:

- Tulostaulu ei kyllä yhtään valehtele. Tänään oltiin kaukana Kärppiä jäljessä. Oli tosi vaikea ilta. Hyökkäyspelimme oli vajavaista. Kun omissa joutuu paljon pyörimään, niin näin käy. Turha selitellä valmistautumisella, se on joka äijän vastuulla, hän sanoi.

Malmivaara korosti seuraavien pelien tärkeyttä ennen maajoukkuetaukoa:

- Tosi tärkeätä, että saadaan harjoittelupäiviä väliin. On jouduttu pelaamaan tiiviissä tahdissa. Nyt saadaan harjoitella ja pääkin saa hieman levähtää ennen ensi perjantain HIFK-peliä.

Kemppainen ja Alikoski uusina ratkaisijoina

Pelin ratkaisu syntyi toisessa erässä juuri Kärppien uusien ratkaisijoiden myötä. Sekä Joonas Kemppaisen 2-0 että Mikko Alikosken 3-0 maalit syntyivät vielä kauniiden kuvioiden jälkeen.

Kemppaisen maaliin antoi mainion syötön viime aikoina vähälle peliajalle jäänyt Julius Junttila, joka vaatii itseltään vieläkin parempaa:

- Vaikiaahan se on ollut, kun on joutunut miettimään, että mahtuuko kokoonpanoon. Maalissa näin häivähdyksen "Kepusta" takatolpalla ja tarjosin sinne. Pieni lihaskireys on vähän vaivannut ja olen joutunut tekemään paljon huoltavia harjoitteita, Junttila sanoi.

En vieläkään ole tyytyväinen esitykseeni. Täytyy pelata niin hyvin, ettei tarvitse miettiä pelipaikkaansa.

Julius Junttila

- En vieläkään ole tyytyväinen esitykseeni. Täytyy pelata niin hyvin, ettei tarvitse miettiä pelipaikkaansa, tuumi Junttila itsekriittisesti.

Nelosketju ratkaisi eilen Espoossa ja tänäänkin kulki. Oikeastaan Bluesin selkäranka katkesi 3-0-maaliin ajassa 35.33.

Mikko Alikosken kauden ensimmäinen maali syntyi hallitulla ohjauksella 2-1-hyökkäyksessä Joonas Komulaisen herkullisen lätyn jälkeen. Kolmas lenkki Simon Suoranta laittoi ylivoimahyökkäyksen liikkeelle.

- Helppohan se oli noin loistavasta lätystä ohjata tyhjiin, tuumi Mikko Alikoski vaatimattomasti

Pekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat