1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Räikkösen manageri TS:lle: "Kukaan ei ole huutanut Kimille tuolla tavalla"

Sekä Steve Robertson että Mika Häkkinen ihmettelivät Alan Permanen käytöstä Turun Sanomien haastattelussa.

Kuva: AFP / Lehtikuva

Kimi Räikkösen manageri Steve Robertson ottaa kantaa suomalaiskuskin ja Lotus-pomo Alan Permanen tiukkaan sananvaihtoon Turun Sanomien haastattelussa. Robertsonin mielestä Permanen kiroilu suomalaiskuskille oli pöyristyttävää.

- En ole koskaan kuullut kenenkään tallijohtoon lukeutuvan henkilön huutaneen Kimille tuolla tavalla, Robertson kommentoi.

Räikkönen taisteli kuluneilla renkailla tallikaverinsa Romain Grosjeanin edellä kolmannella sijalla Intian GP:ssä. Permane käski suomalaista päästämään Grosjeanin ohi.

- Kuten kaikki huippukuljettajat, Kimi ajaa ennen kaikkea itselleen – ei niitä mestaruuksia kukaan heistä muuten voittaisikaan. Mutta toki Kimi osaa pelata myös tallin pussiin. Jos tallikaveri ajaa mestaruudesta, kun hänellä itsellä ei ole siihen enää matemaattista mahdollisuutta, silloin ei vaikeuteta toisen MM-taistoa, Robertson totesi.

- Grosjean ei aja mestaruudesta, joten tuossa tilanteessa hän oli Kimille ihan kuin kuka tahansa muukin vastustaja, joka uhkaa hänen sijoitustaan siinä kohtaa.

Myös kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen ihmetteli Permanen käytöstä Turun Sanomille. Häkkinen ei törmännyt omalla urallaan mihinkään vastaavaan.

- Permanen käytös ei todellakaan ollut fiksua eikä korrektia. Niissä talleissa, missä olen itse ajanut, tiimiradioviestit ovat aina tulleet perille ilman kirosanoja. Ymmärrän, että tunteet voivat olla pinnassa, kun kausi on raskas, mutta kiroileminen ja huutaminen vain pahentavat tilannetta, Häkkinen sanoi.