Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Napoli - Spezia
  • Jalkapallon Italian cup, Napoli - Spezia

F1-kuskit kutsuivat Boltin ajo-opetukseen Suomeen - katso video

Kutsun taustalla on Usain Boltin Yle Urheilulle Moskovan MM-kisoissa antama haastattelu, jossa maailmantähti kaipasi lisäoppia ajotaitoihinsa.

urheilu
Heikki Kovalainen videokutsussa.
Katso F1-kuskien lähettämä videokutsu.

F1-kuljettajat Valtteri Bottas ja Heikki Kovalainen ovat kutsuneet jamaikalaisen pikajuoksijan Usain Boltin Suomeen ajo-opetukseen.

Bottas ja Kovalainen ovat yhdessä AKK-Motorsportin, Olympiakomitean ja Yle Urheilun kanssa lähettäneet Boltille videokutsun saapua ensi tammikuussa Suomeen harjoittelemaan ralliautolla ajamista Lapin haastavilla lumiteillä.

- Jos haluaa oppia auton käsittelyä, mun mielestä Suomi on siihen täydellinen paikka, varsinkin talvella kun on liukasta. Kyllähän me suomalaiset tiedetään miten ajetaan, sanoo Williams-tallin F1-kuljettaja Valtteri Bottas.

- Tietysti Bolt voisi siinä mielessä olla helppo opetettava, että hänen reaktionsa ja nopea räjähtävä voima ovat kohdallaan. Hän pystyy varmaan tekemään nopeita korjausliikkeitä ratissa, miettii Caterham-tallin Heikki Kovalainen.

Kutsun taustalla on Boltin Yle Urheilulle Moskovan MM-kisoissa antama haastattelu, jossa maailmantähti kaipasi lisäoppia ajotaitoihinsa. Bolt on tunnetusti nopeiden autojen ystävä, mutta hän on myös romuttanut useita menopelejään.

- Olen kolaroinut monta kertaa. Minun pitäisi tulla Suomeen saamaan ajo-opetusta. Tarvitsen paljon ajotunteja, kertoi Bolt Moskovan MM-kisoissa Yle Urheilun haastattelussa.

Yle Urheilu kiinnostui Boltin lausunnosta ja ryhtyi selvittämään mahdollisuuksia saada Bolt Suomeen.

- AKK-Motorsportia ja Olympiakomiteaa ei tarvinnut juurikaan suostutella hankkeeseen, vaan he ymmärsivät heti mitä mahdollisuuksia tähän liittyy. Myös Bottas ja Kovalainen ovat olleet tästä ihan täpinöissään ja malttavat tuskin odottaa, että pääsisivät tekemään Boltista nopean myös ratin takana, Yle Urheilun toimituspäällikkö Marko Krapu kiittelee.

- Uskon kyllä että Suomen tunnettavuus autourheilussa ja kuljettajien taso herättää kyllä Boltin mielenkiinnon, toteaa AKK-Motorsportin toimitusjohtaja Jani Backman.

Taustatukea järjestäjät ovat saaneet myös Suomen Autokoululiitolta, joka on toimittanut Boltille englanninkielisen teoriakirjan.

- Autokoulun penkille Boltia ei ole tarkoitus istuttaa, vaan tarjota hänelle ikimuistoinen kokemus lumella ajamisesta sekä Lapin luonnon kauneudesta poroineen ja revontulineen, Krapu täsmentää.

- Huippu-urheilijat ovat myös pieniä poikia ja he haluavat leikkiä. Urheilu on kuitenkin loppupelissä aikamoista leikkiä. Tästä on mahdollisuus luoda kivaa ja raikasta huippu-urheilijakuvaa, joka liian monesti välittyy vain sen suorituksen kautta, sanoo huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski Suomen olympiakomiteasta.

Paras ajankohta Boltin Suomen-vierailulle olisi tammikuu, jolloin formulaykkösissä vietetään taukoa ennen uuden kauden alkua. Bolt ei myöskään juurikaan kilpaile hallikaudella, vaan keskittyy kesän koitoksiin.

Kutsu on lähetetty Boltille hänen pääsponsorinsa Puman kautta. Vastausta odotetaan lähiaikoina, ja Yle Urheilu seuraa tilannetta tarkasti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat