Jokeri-tähti noussut vihdoin tasolleen – "Sopeutuminen otti aikansa"

Teuvo Teräväinen on tällä hetkellä liigan kuumimpia pelaajia. Chicagon NHL-leiri painoi alkukaudella sentterilupauksen jaloissa.

urheilu
teuvo teräväinen
Teuvo Teräväinen on hyvässä iskussa.Tomi Hänninen

Kun Teuvo Teräväinen saapui syyskuun lopulla Chicago Blackhawksin NHL-leiriltä, huokaisivat Helsingin Jokereiden kannattajat helpotuksesta. Vasta 19-vuotiaan sentterilupauksen piti pelastaa Jokereiden sentteritilanne, mutta niin ei käynyt – ainakaan heti.

Teräväinen sai niskaansa liian kovat odotukset. NHL-leirin otteista pursui myönteistä palautetta ja paluu liigaan oli kova pala. Ensimmäisessä yhdeksässä ottelussaan Teräväinen keräsi vaatimattomat tehot 1+1 ja otteista paistoi yliyrittäminen.

Nyt nuorukaisen peli on vihdoin noussut tutulle tasolleen. Jokerit porskuttaa viiden ottelun voittoputkessa, ja Teräväinen on nakuttanut voittoputken aikana mairittelevat 2+6 tehopistettä.

- Hyvin on alkanut mennä. Olen saanut peliini iloisuutta ja olen pystynyt nauttimaan pelaamisesta. Pystyn nyt tuomaan jäälle paremmin näkyviin omia hyviä juttuja, Teräväinen perustelee virettään.

- Minulla oli hyvä leiri Chicagossa, minkä jälkeen oli hieman vaisumpaa, kun pisteitä ei tullut. Itseluottamus on alkanut nousta ja pelaaminen tuntuu hyvältä. Toivottavasti jatkuu samalla tavalla, hän jatkaa.

Viime kaudella Jokereille 13+18=31 pistettä nakuttanut Teräväinen myöntää, ettei paluu "Windy Citystä" liigakaukaloihin vastannut odotuksia.

- Olihan se rankkaa totta kai. Leiri oli todella rankka ja palautuminen kesti. Sopeutuminen tähän maailmaan otti aikansa, mutta nyt olen sopeutunut hyvin.

Teräväisen vireestä on saanut nauttia myös hänen laitahyökkääjänsä. Alkukaudella pelinsä kanssa tuskaillut jenkkilaituri Steve Moses on kerännyt viidessä viime otteluissa tehot 3+1 ja tanskalaisjyrä Nichlas Hardt 1+4.

- Hyvin olemme pelanneet Steven ja Nichlaksen kanssa. Löydämme toisemme jäällä tosi hyvin ja teemme hyvin duunia. Sävelet ovat selvät ja hyvin on mennyt. Toivottavasti jatkamme samalla tavalla, teemme maaleja ja olemme vaarallisia, Teräväinen listaa.

Ruotsin MM-turnaus tavoitteena

Teräväinen on siis alkanut täyttää häneltä odotettua ykkössentterin roolia, mutta koko Jokeri-miehistö on ottanut askeleen parempaan suuntaan. Teräväinen näki tullessaan Jokereiden pelilliset ongelmat ja on nyt todistanut joukkueensa uutta nousua.

- Joka jätkä tekee duunia joukkueen eteen. Emme yritä niin vaikeaa, vaan pelaamme yksinkertaisesti. Ei siinä ollut mitään sen ihmeellisempää. Sovimme, että nyt alamme pelata ja nautimme siitä. Jäällä näkyy tällä hetkellä, että meillä on hauskaa, Teräväinen sanoo.

Ainakin yksi asia Jokereiden pelissä kuitenkin yhä takkuaa. Helsinkiläisten ylivoima on nimittäin yhä liigan huonoimpia. Jokerit on liigan 12. huonoin ylivoimajoukkue vaivaisella 11,76 prosentillaan.

- Viime pelissä se pyöri ihan hyvin ja saimme paikkoja. Vielä kun saisimme maaleja tehtyä, niin se avaisi peliä lisää, Teräväinen näkee.

Jokerit pääsee hiomaan ylivoimapeliään seuraavan kerran lauantaina, kun narrilauma matkaa Hakemetsään Ilveksen vieraaksi.

- Ilves on pelannut hyvän alkukauden ja he pelaavat kotiluolassa. Kovaa täytyy pelata. Kun lähdemme pelaamaan samalla tavalla kuin Tapparaa vastaan, niin hyvä tulee.

Teräväisellä on lauantain Ilves-ottelun jälkeen edessään maajoukkuekomennus. Teräväinen tähdittää ensi viikolla järjestettävässä alle 20-vuotiaiden Venäjän-turnauksessa Karri Kiven luotsaamaa Pikkuleijonia. Sentterilupauksen katse on tiiviisti vuodenvaihteessa Ruotsissa järjestettävissä MM-kisoissa.

- Se on tietenkin iso asia. Isot junnukisat on tulossa vuodenvaihteessa. Toivottavasti menee paremmin kuin viime vuonna. Meillä on hyvät mahdollisuudet. Toivottavasti tulee hyvä turnaus. Jokereiden kanssa on tavoitteena mennä pitkälle ja voittaa, mutta siellä pärjääminen on toinen iso tavoite, Teräväinen linjaa.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat