1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

"Mitä kiperämpi tappio, sitä suurempi opetus"

Lentopallon Mestaruusliigan hallitseva Suomen mestari Tiikerit lähtee lauantain tv-otteluun ärsytettynä. Valmentaja Tommi Tiilikaisen mukaan joukkueen peli menee viikko viikolta eteenpäin.

Tommi Tiilikainen Kuva: Yle

Ylen tv-ottelussa kohtaavat tänään viime kauden mestarijoukkue Kokkolan Tiikerit ja pronssijoukkue VaLePa. Tiikerit lähtee vierasotteluun ärsytettynä, sillä joukkue hävisi keskiviikkona CEV-cupissa tiukan taiston jälkeen serbialaiselle Djerdap Kladovolle.

Joukkueet tahkosivat viiden erän ottelun jo Kokkolassa ja Serbiassa jouduttiin pelaamaan kultainen erä, ennen kuin voittaja oli selvillä. Tappion myötä Tiikerit siirtyi pykälää alemmas pelaamaan Challenge-cupia.

- Tiesimme, että kun toteutamme omia vahvuuksiamme, niin pystymme viemään joukkuetta ihan miten haluamme. Heillä oli kuitenkin oma vaihteensa, ja kun he saivat sen silmään, joukkue oli vaikea pysäytettävä. Oli aika vuoristoratapeli. Paukut loppuivat kahteen viimeiseen erään, Tiikereiden valmentaja Tommi Tiilikainen myönsi Yle Urheilun haastattelussa.

Tiilikaisen mukaan otteluista jäi paljon hampaankoloon, mutta toisaalta niin valmentaja kuin joukkuekin sai hyvää kokemusta.

- Mitä kiperämpi tappio, sitä suurempi opetus. Ja mitä suurempia häviöitä tai voittoja, sitä kovemmin se tuntuu. Sen takia tätä teen, että saan kovia fiiliksiä suuntaan tai toiseen. Pelin jälkeen totesin, että lentopallo on suuria tunteita, hyvässä ja pahassa. Näistä pitää ammentaa arkeen opetusta.

"Olemme valmiita ties minkälaiseen koitokseen"

Tiikerit avasi Mestaruusliigan kitkerällä 2-3-tappiolla Oulun Ettalle. Tämän jälkeen Tiikereiden kovuuden ovat saaneet huomata niin Pielaveden Sampo (3-1) kuin Rantaperkiön Iskukin (3-0). Tänään kokkolalaisia vastaan asettuu kotisalissaan VaLePa, joka on neljässä pelaamassaan ottelussa menettänyt ainoastaan yhden erän.

Tiilikainen uskoo kuitenkin joukkueensa vahvuuksiin.

Mitä enemmän olemme yhdessä, sitä paremmin homma kulkee.

Tommi Tiilikainen

- Olemme viikko viikolta menneet eteenpäin. Sarjaa edeltävänä viikkona saimme kaikki kaverit maajoukkueestakin mukaan, ja peli on viikko viikolta mennyt eteenpäin. Ja se tulee menemään tämän jälkeenkin. Tällaiset (CEV-cupin tapaiset) väännöt kasvattavat henkisellä puolella. Olemme valmiita ties minkälaiseen koitokseen. Mitä enemmän olemme yhdessä, sitä paremmin homma kulkee.

Tiikereiden hyökkäyksen avauspelaajia on ollut hakkuri Olli-Pekka Ojansivu, joka joutui olemaan keskiviikon ottelusta sivussa vatsataudin takia. Mutta joukkueesta löytyy muitakin seurattavia, kuten maajoukkuepaikan valloittanut libero Lauri Kerminen.

- Laurin kanssa olemme jo jokunen vuosi olleet samassa osoitteessa, ja olen päässyt seuraamaan vierestä hänen kehitystään. Hän on ottanut tosi suuria askeleita ja pystyi nopeasti lyömään itsensä läpi aikuisten otteluihin ja arvokisoihin, Tiilikainen kehui.

- Jos hänen kehityksensä jatkuu samalla tavalla, niin hänen rahkeensa riittävät minkälaisiin liigoihin tahansa. Ja toivottavasti hän pääsee isoille kentille nopeastikin.