1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

KTP:llä vahva historia Vilpasta vastaan

Salon Vilpas ja KTP-Basket kohtaavat sunnuntaina Ylen tv-ottelussa. KTP on voittanut kauden yhdeksästä ottelustaan kuusi ja sillä on hyvä tilasto Vilpasta vastaan.

KTP:n valmentaja Sami Toiviainen. Kuva: Lehtikuva

KTP on aloittanut Korisliigakauden varsin hyvin. Joukkue on voittanut yhdeksästä ottelustaan kuusi. Huippujoukkueet Bisons, Kataja ja Pyrintö ovat aiheuttaneet kotkalaisille tappiot.

Ylen sunnuntain tv-pelissä KTP kohtaa vasta yhden voiton ottaneen Salon Vilppaan. Vilppaan tavoin myös KTP:llä on tuore amerikkalaisvahvistus. Aiemmin Namika Lahdessa pelannut Ryan Ayers debytoi kotkalaisjoukkueessa keskiviikkona Korihaita vastaan.

KTP:n peliä on pyörittänyt näyttävästi ja tehokkaasti 178-senttinen Sharaud Curry. Curry jakelee upeita syöttöjä ja heittää myös itse tehokkaasti. Kotimaiselta osastolta löytyvät luotettavat konkarit Jukka Matinen ja Timo Heinonen.

Sen jälkeen kun Vilpas nousi takaisin pääsarjaan vuonna 2009, KTP on voittanut keskinäiset ottelut 14-2.

- Vilpas on hyvin samanlainen joukkue kuin viime kaudella, mutta toteutus ja luovuus on puuttunut. Ehkä he ovat alisuorittaneet. Heillä ei ole varsinaista pointtia ja toki olemme sen huomioineet. Kataja ja kumppanit tuovat varmasti pallon ylös, mutta tärkeämpää on mitä tapahtuu heti sen jälkeen, KTP:n valmentaja Sami Toiviainen sanoi seuran nettisivuilla.

Korisliigan ottelu Vilpas - KTP-Basket alkaa suorana lähetyksenä TV2:ssa ja Yle Areenassa sunnuntaina 3.11. kello 15.55.