Suora

  • Urheilustudio
  • Zao, naisten kilpailu
  • Wengen, miesten alppiyhdistetyn pujottelu
  • Wengen, miesten alppiyhdistetyn pujottelu
  • Cortina d'Ampezzo, naisten syöksylasku
  • Chaux-Neuve, yhdistetyn mäkiosuus
  • Chaux-Neuve, yhdistetyn mäkiosuus
  • Laax, lumilautailun slopestyle
  • Laax, slopestyle

Maajoukkuelegendasta Koripalloliiton uusi puheenjohtaja

Antti Zitting pelasi urallaan 119 miesten maaottelua. Vuodenvaihteessa Zitting aloittaa Suomen Koripalloliiton puheenjohtajana.

urheilu
Antti Zitting.
Tenho Ulmanen.

Suomen Koripalloliiton uudeksi puheenjohtajaksi on valittu maajoukkuelegenda, myös yrityselämässä ansioitunut Antti Zitting. 57-vuotiaan Zittingin valinta Loimaalla kokoontuneessa liittokokouksessa oli yksimielinen. Pelaajaurallaan 119 miesten maaottelua pelannut Zittingillä on siviiliuraltaan 25 vuoden kokemus metallialan yrittäjänä Riihimäellä.

Antti Zitting valittiin Koripalloliiton hallitukseen vuonna 2011 ja liiton varapuheenjohtajaksi kuluvan vuoden alussa. Luottamustehtävien listaltaan Zittingiltä löytyy lisäksi mm. Elinkeinoelämän keskusliiton varapuheenjohtajuus.

Tulevaan tehtäväänsä Zitting astuu intoa puhkuen.

- Meillä on takana fantastinen vuosi Susijengin menestyksen ja joukkueen esitysten innoittaman buumin myötä. Kuten MM-kisojen villin kortin hakemuksen yhteydessä julkaistuista tiedoista voimme todeta, on suuntamme monilta osin oikea. Ilolla olen seurannut myös joukkueurheilun arvostuksen yleistäkin nousua. On suuri kunnia astua tällaisessa vaiheessa puheenjohtajan tehtäviin ja kiitän koripalloyhteisöä luottamuksesta, kiitteli Zitting valintansa jälkeen.

- Kuten saamme päivittäin lehdistä lukea, liittyy kaikkiin toimialoihin huoli taloudesta. Suomalaisella koripallolla menee juuri nyt lujaa ja haasteemme on kääntää menestys edelleen kasvaviksi talousluvuiksi. On upeaa, että palloilu, koripallo ja Susijengi etunenässä ovat pystyneet tarjoamaan ilon hetkiä aikaan, jota talousuutiset ovat varjostaneet.

205-senttinen ”Iso-Antti” Zitting muistetaan pelikentiltä tinkimättömänä taistelijana, jonka koripallo toi Kajaanin kotiseuduilta Helsinkiin, Panttereihin ja aina maajoukkueen luottomieheksi saakka. Zitting voitti urallaan mm. Suomen mestaruuden 1980 ja Suomen cupin 1982. Hänen liigaennätyksensä levypalloissa (vuodelta 1986) on 25, joka on edelleen pääsarjahistorian korkein lukema suomalaissyntyisen pelaajan toimesta.

Koripalloliiton puheenjohtajana Zitting ottaa viestikapulan vuodenvaihteessa Curt Lindbomilta, joka valittiin puheenjohtajaksi vuonna 2007. Väistyvää puheenjohtajaa muistettiin liittokokouksessa liiton korkeimmalla huomionosoituksella, kultaisella ansiomerkillä.

Lähteet: Koripalloliiton tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat