Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kärppien ylivoimaa - Viuhkolan loukkaantuminen himmensi iltaa

HPK sai selkäsaunan lokakuussa pelkkiä voittoja napanneelta Kärpiltä.

urheilu
Jussi Rynnäs, Kuvan käyttöoikeus loppuu 12.11. 2013
Lehtikuva

Heti ottelun avausvaihto näytti pelin suunnan. Kärpät vyöryi koko avauserän tasaisen varmasti kohti Frans Tuohimaan vartioimaa maalia. HPK:lla painoi jaloissa eilisiltainen peli Jypiä vastaan. Isäntien vauhti pakotti vieraat rikkomaan. Kärpät sai avauserässä yrittää ylivoimaa kolmesti. Kaksi niistä tuotti tulosta. Kapteeni Lasse Kukkonen laukoi irtokiekosta ensimmäisen ajassa 10.19.

Toisesta vastasi avausosumaa pohjustanut Juhamatti Aaltonen hyvästä poikittaissyötöstä ajassa 19.03. Toisen erän alussa kotijoukkue karkasi ratkaisevasti. Ratkaisuosumaksi voitaneen nostaa 3-0 maali nimenomaan syntytavaltaan. Kärppien Julius Junttila väläytti valtaisaa luisteluvauhtiaan. Hän lähti oman maalin takaa ja luisteli läpi koko vierasviisikon. Tarkka laukaus alakulmaan tuotti "Jullelle " kauden kolmannen maalin ajassa 21.45. Neljännessä maalissa oli onnea mukana, kun se ohjautui sisään Joonas Komulaisen luistimesta ajassa 25.52. Toisen erän lopulla HPK sai painetta isäntien päätyyn ja Rynnäksen nolla oli muutaman kerran vaarassa. Kolmannessa erässä Kärpät lisäsi maalisaldoaan vielä kolmella. Kaksi niistä tuli jälleen ylivoimalla. Lasse Kukkonen ja Joonas Komulainen iskivät illan toisensa ja tasaviisikoin maalasi Ben Maxwell. Marjamäki tyytyväinen Marjamäki tyytyväinen

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli illan antiin tyytyväinen: - Oltiin tänään hyvä ja ammattimainen joukkue. Ei pelattu tiistaina kovin hyvin, mutta nyt ilme oli hyvä. Oltiin tehokkaita ja ylivoima oli loistava. Saatiin toki etu, kun HPK pelasi eilen.

  • Tällä hetkellä on loistavaa pelata Raksilassa. Jokerit-pelistä lähtien täällä on ollut mahtava tunnelma. Tärkeintä tässä alkusyksyssä on ollut se, että olemme näyttäneet erityisesti itsellemme. Nyt huilia kaksi päivää, sitten tiukka harjoitusviikko ja seuraava viikonloppu taas huilia. Vähänhän meitä tänne Ouluun tauolle jää, ainoastaan 14 kenttäpelaajaa, tuumi Marjamäki.
Yleisö palkitsi Kärppien esityksen seisomaan nousten viimeisen minuutin aikana. Kotijoukkue on nyt pelannut Raksilassa yhdeksän erää peräjälkeen ilman takaiskumaalia.
  • Mukava kattua muutaman vuojen taaperruksen jäläkeen tämmöstä, kuului loppuhetkillä kausikorttikatsomosta tyytyväisen katsojan kommentti.
Lukemat eivät valehtele
  • No ei ne valehtele. Olis voinu olla enemmänkin. Sukkasillaan hiippailtiin taas vieraspeli. Sanattomaksi vetää. Puolustus kun on tuota luokkaa, niin eihän siinä pääse hyökkämäänkään. 5v5 trappi on heikko, siinä on liian isoja välejä.
  • Kyllä sitä saunaillasta pitää lähteä kaivelemaan energiaa ja rentoutta, kiteytti Tuomas Vänttinen

HPK:n mietteet Kärppien voittoa himmensi Jari Viuhkolan loukkaantuminen. "Piku "ei pelannut kolmannessa erässä. - Vamma tuli, totesi Lauri Marjamäki yksikantaan. Juhopekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat