Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Zakopane, miesten karsinta
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Olli-Pekka Karjalainen lopettaa uransa

Vuosia vaivanneet selkävammat äityivät kuluneen kauden aikana niin pahoiksi, ettei huipulle palaaminen enää ollut mahdollista.

urheilu
Olli-Pekka Karjalainen heittämässä
Olli-Pekka Karjalainen hallitsi kotimaisia moukaririnkejä 15 vuotta.Tomi Hänninen

Moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen lopettaa uransa selkävaivojen vuoksi. Jo muutaman vuoden vaivannut selkä äityi tänä kesänä niin pahaksi, että koko kilpailukausi jäi Paavo Nurmi Gameseja lukuun ottamatta väliin. Ajatus moukarin ripustamisesta naulaan kypsyi syksyn aikana.

- Ajattelin, että antaa kisakauden mennä ja pohdiskelin rauhassa syksyn ajan. Viime aikoina asiantuntijoiden, perheen, valmentajan ja muiden kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen alkoi tuntua, että kyllä tämä minun kohdaltani oli tässä, Karjalainen vahvistaa Yle Urheilulle.

Vielä viime syksynä Karjalainen siirsi uransa maalia Rio de Janeirossa vuonna 2016 pidettäviin olympialaisiin. Tänä syksynä toisenlaiset ajatukset valtasivat mielen.

- Ihan niiden kirkkaimpien mitalien tavoittelu olisi ollut aika vaikeaa lähitulevaisuudessa, niin parempi siinä vaiheessa todeta tilanne ja alkaa miettiä uusia juttuja, Karjalainen kommentoi.

Karjalainen nousi suomalaisyleisön tietoisuuteen vuonna 1998, jolloin hän voitti uransa ensimmäisen aikuisten Suomen mestaruuden. Siitä alkoi harvinaislaatuinen Suomen mestaruuksien, maaotteluvoittojen ja arvokisaedustusten putki.

Töysän Vetoa edustanut Karjalainen vei 15 moukarinheiton SM-kultaa peräkkäin. Sarja päättyi kuluneena kesänä, jolloin hän ei vammojen vuoksi pystynyt edes puolustamaan mestaruuttaan.

- Tietysti on haikea olo siinä mielessä, että tämä on kuitenkin täyttänyt elämäni tähän asti. Tämä on se mun intohimo ja se mun juttu, mitä olen tehnyt kaikki nämä vuodet. Mutta sekin täytyy myöntää, ettei tämä mitään ruusuilla tanssimista ole enää viime vuosina ollut.

Karjalainen edusti Suomea kaikissa arvokisoissa vuoden 1998 Budapestin EM-kisoista vuoden 2012 Helsingin EM-kisoihin saakka. Aikuisten arvokisaedustuksien sarja päättyi vuosi sitten, kun Lontoon olympialaiset jäivät haaveeksi. Karjalainen ylsi urallaan kymmenen kertaa karsinnasta arvokisafinaaliin.

Karjalaisen uran toistaiseksi kirkkain kruunu on vuoden 2006 EM-hopea Göteborgista. Mitali saattaa kuitenkin vielä kirkastua, kun kilpailun voittaneen Valko-Venäjän Ivan Tihonin dopingnäytteestä löytyi uusinta-analyysissä urheilussa kiellettyjä aineita. Asian käsittely on kesken.

Suosittelemme

Tuoreimmat