Tällaista Sotshia ei olympialähetyksissä näe - katso video

Venäjän suosituin suomalainen Ville Haapasalo ja Yle Urheilun Niki Juusela tutustuvat siihen Sotshiin, jota ei olympialähetyksissä nähdä.

urheilu
Ville Haapasalo uimareissulla.
Katso traileri: Löytöretkellä Sotshiin

Yle Urheilun asiantuntijana Sotshin olympialaisissa toimiva näyttelijä Ville Haapasalo ja toimittaja Niki Juusela tutustuivat viikon ajan Sotshin olympiamaisemiin.

Olympiakisojen yhteydessä Ylen kanavilla nähtävä Löytöretkellä Sotshiin -sarja paljastaa uusia puolia kisamaisemista. Sarjan traileri on nyt nähtävillä Yle Urheilun netissä ja Yle Areenassa. Voit katsoa videon klikkaamalla tämän jutun pääkuvaa.

Helmikuun asiantuntijapestiään innolla odottava Haapasalo kertoo, että päätös Yle Urheilun tiimiin liittymisestä oli helppo tehdä.

- Näistä tulee hauskat kisat. Olen innokas urheiluseuraaja ja joskus olen jopa itse jonkun verran harrastanut urheilua. Tätä samaa hommaa olen tehnyt jo useamman vuoden Ylen kanssa, eli kerron Venäjän asioista. Ja onhan tämä hienoa, tämä on myös minulle ensimmäinen kerta olympialaisissa, Haapasalo nauroi Yle Puheen haastattelussa 100 päivää Sotshiin -lähetyksessä.

Haapasalon mukaan miellyttävä ilmasto puolsi päätöstä talvikisojen asiantuntijuushaasteessa.

- Harvoissa talvikisoissa on otettu aurinkoa. Kertoo paljon, että kun Venäjä sai nämä kisat, niin venäläiset iloitsivat että kyseessä on kesäkisat. Kansa pettyi kun selvisi, että Sotshissa järjetetäänkin talvikisat. Siellä ajateltiin, että tietenkin rantakaupunki Sotshissa järjestetään kesäkisat.

Supersuosittu näyttelijä on Ylen tiimissä suuressa roolissa ainakin olympialaisten avajaisissa ja päättäjäisissä.

- Asiantuntija kuulostaa niin suureelliselta, mutta olen siis kommentaattorina niissä. Lisäksi teimme näitä Löytöretkellä Sotshiin -inserttejä, joissa kerrotaan Sotshista ja paikallisista tavoista. Olimme viikon tekemässä niitä Nikin kanssa, Haapasalo selvittää.

Haapasalon mukaan Venäjällä ei lantteja säästellä, kun maa valmistautuu olympiaisännyyteen.

- En tiedä mitä niille viidelle jäähallille siellä Sotshissa lopulta tehdään. Venäjä toivoo, että Sotshista tulee turistikohde kisojen jälkeen. Kyllä siellä sen rahankäytön näkee. Rahaa on laitettu sinne ihan tolkuttomasti.

- Nyt on Venäjän maineesta kyse. He haluavat järjestää kolme kertaa paremmat kisat kuin edelliset, Haapasalo muistuttaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat