Ruotsalaiset äimänä olympialaisten siirtymisestä maksukanaville

SVT:n neuvottelut Viasatin kanssa ovat käytännössä poikki. Ruotsalaiset ovat tottuneet seuraamaan arvokisoja julkisilta kanavilta.

urheilu
Sotshin Suomen olympiajoukkueen logo.
Yle / Samu Lehtonen

Pieni katugallup osoittaa, että Ruotsissa vain harva tietää, etteivät Sotshin olympialaiset näy lainkaan SVT:ltä. Siirtyminen maksullisen Viasatin puolelle herättää ennen kaikkea kummastusta ja murto-osa on valmis tilaamaan maksupaketteja pelkkien olympialaisten takia.

Viasat mainostaa verkkosivuillaan erilaisia keinoja tilata kanavapaketteja kotiin, jotta pääsee näkemään Sotshin olympiakisat. Viasat kertoo olevansa ylpeä siitä, että se on saanut aiemmin SVT:llä olleet oikeudet olympialaisten esittämiseen.

Ruotsissa Viasatin alaisuuteen kuuluvat erikseen tilattavat kanavat tv3, tv6, tv8 ja tv10 lähettävät Viasatin urheilukanavien lisäksi yli 600 tuntia ohjelmaa Sotshista. Viasat tiedotti ensimmäisen kerran hankkineensa tv-oikeudet olympialähetyksiin jo vuonna 2011.

- Enpäs ollut kuullutkaan, että oikeudet ovat siirtyneet pois SVT:ltä. Lätkää olisin mielelläni voinut seuratakin, mutta en ole niin kova fani, että maksukanavia hankkisin pelkkien olympialaisten takia. Ei tällaisena lapsiperheen isänä ole kauheasti semmoisiin varaakaan, kolmekymppinen Max sanoi.

Västeråsilaisen Maxin kommentit ovat linjassa sen kanssa, miten monet muutkin vastasivat.

- Eivät ne kisat ole minulle niin tärkeät, että lähtisin tilaamaan kanavia. Onhan tämä kuitenkin varsin erikoista, ettei julkisen palvelun kanavilta tule olympialaisia, viisikymppinen Ann kauhisteli.

Yli neljän vuosikymmenen ajan Ruotsissa asunut suomalaistaustainen Matti olisi myös toivonut, että SVT lähettäisi olympialaisia tuttuun tapaan.

- Lontoon kesäolympialaiset näkyivät vielä SVT:ltä, mutta muistan ettei takavuosina ne ole aina olleet suoria lähetyksiä, mitä SVT on lähettänyt. Kyllähän SVT:ltä pitäisi jotain kisalähetyksiä näkyä, mutta ilmeisesti myöhästyivät kilpailtaessa tv-oikeuksista. Onneksi Telian kautta näen Suomesta Ylen ykkös- ja kakkoskanavaa, Matti kertoi.

Kimmo Muttilainen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat